Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Speech Trump over 'neerschieten' Hillary doet veel stof opwaaien

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag hebben we het maar weer eens over Donald Trump, na een vermeende doodsbedreiging van opponente Hillary Clinton. 

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump roept alle wapenbezitters in Amerika op tegen Hillary Clinton te stemmen. Maar de manier waarop is vatbaar voor meer dan enkel deze interpretatie. Hij suggereerde dat de "Second Amendment People" Hilary Clinton kunnen stoppen.

Het Amerikaanse Second Amendment gaat over het recht dat een Amerikaan heeft op zelfprotectie en daarmee het recht om een wapen te dragen. Clinton is geen voorstander van het amendement. Trump daarentegen des te meer. Trump dacht alle wapenbezitters op te roepen hun geliefde Second Amendment te beschermen en tegen Hillary te stemmen. De media interpreteerde zijn uitspraak echter als een oproep tot de moord op Hillary Clinton

"Mensen met een wapen zouden hiervan gebruik moeten maken om zo Hillary te stoppen", zou de boodschap volgens vele media zijn. Zelfs de Amerikaanse Secret Service liet via Twitter weten op de hoogte te zijn van de gemaakte opmerking. Ook het Hillary-kamp reageerde via Twitter op de uitspraken van haar opponent. 

Inmiddels vallen voor- en tegenstanders van beide partijen over elkaar heen om hun zegje te doen over zowel de uitspraak als hun standpunt ten opzichte van het Second Amendment.