Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Laurens ten Dam en Thomas Dekker in cel VS wegens 'gay cyclists' douchesessie op parkeerplaats

Een bizar verhaal van de twee voormalig profwielrenners. 

Wielrennen

Laurens ten Dam en Thomas Dekker hebben beiden een behoorlijke profcarrière in de wielersport achter de rug. Eerstgenoemde werd in 2012 bijvoorbeeld achtste in de Vuelta en twee jaar later negende tijdens de Tour de France. Dekker pakte in 2007 de achtste plek tijdens de Ronde van Lombardije en werd in datzelfde jaar elfde bij het WK op de weg. En dat is slechts een greep uit de prestaties van beide heren.

Inmiddels zijn Ten Dam, alias 'The Cobra Killer', en Dekker, alias 'Golden Boy', alweer een tijdje gestopt. Ja, ze zitten zeker nog wel eens op een tweewieler, maar koersen zoals vroeger is er niet meer bij. Dat wil echter niet zeggen dat ze geen interessante dingen meemaken. Integendeel.

'Vijf pistolen op me gericht'

Zo vertelt Ten Dam in zijn podcast Live Slow Ride Fast over een bizarre gebeurtenis. Samen met Thomas Dekker was hij in de Verenigde Staten om mee te doen aan de gravelrace Unbound. In een plaatsje in Oklahoma wilden de twee wat eten bij een Mexicaan. Voor de maaltijd wilden de Nederlanders zich nog even opfrissen. En zo geschiedde. Naakt op de parkeerplaats, welteverstaan. Daar spoelden de twee elkaar schoon met flessen water.

"Nadat Thomas mij had afgespoeld, verwisselde ik snel mijn broek tussen de autodeuren, maar terwijl ik dat doe, hoor ik aan de overkant een heel boos iemand schreeuwen", aldus Ten Dam.

Na het conflict met de Amerikaan stappen de twee de eetgelegenheid binnen, maar daar worden ze al snel door een politieman aangesproken en mee naar buiten genomen. Daar arriveerden in no time nog vijf politieauto's. De Nederlanders werden zelfs onder schot gehouden. "Ik durfde niks te doen", zegt de voormalig wielrenner.

10 uur vast

Niet veel later worden ze in de cel gegooid. Volgens Ten Dam stond er in de aanklacht zelfs dat de twee Nederlanders elkaar nat gooiden 'als twee gay cyclists'.

Tien uur later werden Laurens en Thomas weer vrijgelaten. Ze werden uiteindelijk niet vervolgd en hebben dus geen veroordeling aan hun broek. Wel zijn ze een goed verhaal rijker. En dat is ook wat waard.

Bizar
  • de Telegraaf, Live Slow Ride Fast
  • NL Beeld / Proshots