Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Yuri van Gelder verliest kort geding en moet thuisblijven

Het is Nederland niet ontgaan, 'The Lord of the Rings' werd 'The Lord of the Drinks'. Olympiër Yuri van Gelder...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het is Nederland niet ontgaan, 'The Lord of the Rings' werd 'The Lord of the Drinks'. Olympiër Yuri van Gelder werd onverbiddelijk naar huis gestuurd na een nachtelijke escapade in Rio de Janeiro. Dat hij hierdoor de Olympische finale zou missen leek onvermijdelijk. Toch spande Van Gelder, terug in Nederland, een kort geding aan tegen Sportbond NOC*NSF om zijn diskwalificatie uit Team NL aan te vechten. Zonder succes, hij heeft het kort geding verloren.

In het kort geding, dat vanmorgen in de rechtbank in Arnhem begon, eiste van Gelder terugkeer naar Rio, op kosten van NOC*NSF zodat hij alsnog deel kan nemen aan de ringenfinale aanstaande maandag. Panorama vroeg haar Twitter-volgers of zij dachten dat Yuri deze finale zou bereiken.

Rechtzaak

Van Gelder verklaarde niet meer dan vier à vijf biertjes gedronken te hebben. Hij en zijn advocaat vonden het besluit van NOC*NSF om hem weg te sturen dan ook veel te streng en beargumenteren dit tegenover de rechter. 

De advocaat van NOC*NSF haalde aan dat Yuri zich niet aan de gemaakte afspraken met zijn coach, Bram van Bokhoven niet na kwam.

Uitspraak

Even voor 4 uur bepaalde de rechter dat de claim van Yuri, een terugkeer naar Rio, is afgewezen.