Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit zijn de beste kroegen ter wereld (VIDEO)

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: de beste kroegen van de wereld.

Er gaat niets boven jouw stamkroeg op de hoek. Bijna niets, dan. Een jury bestaande uit 476 connoisseurs - uitbaters van bars, journalisten, hoog aangeschreven barmannen en vertegenwoordigers van drankenmerken - stelde de lijst met de vijftig beste bars ter wereld op. Bars waar je eens in je leven een cocktail, gin tonic of gewoonweg een biertje besteld moet hebben.

Lees en zie ook: kroegtijgers zijn al 32 jaar op kroegentocht!

New York versus Londen

De kampioen is The Dead Rabbit Grocery & Grog in New York, op nummero twee komen we de American Bar in Londen tegen. De derde podiumplek is gereserveerd voor de Dandelyan in Londen. En zo wisselen 'The Big Apple' en ' The Big Smoke' elkaar de rest van de top 10 af. Al is ergens in de eerste tien nog wel een Atheense bar verscholen. 

Interessant

Hoe dan ook, pas in het vervolg van de lijst wordt het interessant. Voor ons Nederlanders, tenminste. Op een keurige achttiende plek komen we namelijk de Amsterdamse kroeg Tales & Spirits tegen. De jury schrijft over de bar aan de Lijnbaanssteeg: ''Het decor, de drank, het eten - dit is echt een bar om verhalen over te vertellen''. Een enorm compliment voor de kroeg, die in 2013 als 44e debuteerde in de lijst. Uitbaters Boudewijn Mesritz en Lydia Soedadi zijn dan ook in de zevende hemel. Tegen NOS zegt Boudewijn: ''Ik ben stomverbaasd, echt verbijsterd, dat we zo veel punten omhoog zijn gegaan.''

Amsterdams tintje

Even terug naar de winnaar. In de volgende video is te zien dat ook deze kroeg een Amsterdams tintje heeft! Hadden we trouwens al gezegd waar je de complete lijst kan vinden? Nee? Hier.

Wij zijn vanavond gewoon weer in 'De Hoek' of iets dergelijks te vinden