Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Winderige vrouw verbrand door scheet op de operatietafel

Elke zondag delen we een internetklassieker. Een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat de moeite waard is. Met vandaag, uit januari van dit jaar, een vreemd luchtje.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Een vrouw op een Japanse operatietafel liep derdegraads brandwonden op doordat zij wat darmgas liet gaan.

Een Japanse vrouw van ergens in de dertig ging het niet voor de wind tijdens een baarmoederhalsbehandeling, waarbij artsen het aangetaste weefsel verdampten met een laser om kanker in het voorstadium in de kiem te smoren. De patiënte liet  onder narcose oncontroleerbaar gassen gaan. De darmgassen kwamen in contact met de laser, waardoor de laserstraal vlam vatte met ernstige brandwonden tot gevolg. Dat meldt de Japanse krant Ashai Shimbun.

Omscholing

De desbetreffende artsen hebben nooit voor hetere vuren gestaan en moesten zichzelf met een spoedcursus omscholen tot brandweerlieden. De laaiende directie stelde een intern onderzoek in, dat moest uitwijzen of dit incident het gevolg was van nalatigheid. Ze voorkwamen hiermee dat de mogelijke medische misser als een lopend vuurtje de wereld over ging en hen in verlegenheid bracht.

Blaam

Vorige week kwam het ziekenhuis met de uitslag van het interne onderzoek op de proppen. Daarin staat dat er tijdens de operatie geen brandbaar materiaal in de operatiekamer aanwezig was. En als klap op de vuurpijl zou er simpelweg sprake zijn geweest van een ongelukkige samenloop van omstandigheden, waardoor de dienstdoende artsen geen blaam treffen. Vooralsnog is het onbekend hoe het momenteel met de onfortuinlijke vrouw gaat, maar wij verwachten dat zij behandeld wordt voor zowel haar brandwonden als haar baarmoederhals.

Nigel Pracht