Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Joël Veltman uitgespuugd na onsportieve actie (VIDEO)

Ajacied Joël Veltman had voorafgaand aan de wedstrijd tussen Ajax en Sparta Rotterdam waarschijnlijk niet verwacht...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Ajacied Joël Veltman had voorafgaand aan de wedstrijd tussen Ajax en Sparta Rotterdam waarschijnlijk niet verwacht dat één van zijn acties tot wereldwijde ophef zou leiden.

De 25-jarige Ajax-verdediger Joël Veltman heeft - uitgerekend in zijn 150e officiële duel in het tricot van Ajax - met een uitgekookte, ronduit valse actie gistermiddag, in het duel tegen Sparta Rotterdam (2-0 winst voor de Godenzonen) voor heel wat gefronste wenkbrauwen gezorgd. Niet alleen in de Amsterdam ArenA, niet alleen bij de rest van voetbalminnend Nederland, nee, van Engeland tot Vietnam.

Lees ook: seriemoordenaar Ramsey: als Arsenal-speler scoort, sterft een bekendheid

Blessure

Nadat in de beginfase van de tweede helft zijn ploeggenoot Bertrand Traoré naar de grond ging met een blessure, hield Veltman Sparta-middenvelder Iván Calero voor de gek door net te doen alsof hij de bal uit zou spelen. Op die manier zou hij een blessurebehandeling voor zijn teammaatje mogelijk maken. Maar na Spanjaard Calero afgeleid te hebben, speelde Veltman rustig door.

 

Schiet hem dan toch uit het Veltman! #ajaspa

Een video die is geplaatst door FOX Sports (@foxsportsnl) op

Kritiek

De schreeuwerige Duitse tabloid BILD heeft het over een 'smerige actie', terwijl het gerenommeerde Britse The Telegraph schrijft over één van de meest onsportieve acties aller tijden. De Britse tabloid The Sun - een zeer onsportieve krant - deelt in die kritiek. Het Italiaanse La Repubblica noemt Veltman 'zeer onsportief' en de Franse nieuwswebsite 20Minutes betitelt de jonge IJmuidenaar zelfs 'de meest onsportieve voetballer ter wereld'. Ook in Nederland wordt Veltmans actie niet gewaardeerd. Sparta-trainer Alex Pastoor bekritiseerde de verdediger gistermiddag al. Zelf noemde Veltman het een 'slimmigheidje'. 

Lees ook: overleden supporter laat drie ton na aan zijn cluppie!

't Is maar hoe je kampioen wil worden