De winnaar: Hoofdofficier Liesbeth Schuijer
De burgemeesters van onze vier grootste steden stuurden een vlammende brandbrief naar het kabinet. Of ze alsjeblieft wat extra flitskasten mochten plaatsen. Uiteraard waren de inkomsten niet voor de staatskas, maar vloeiden die in de zakken van hun eigen stad. Toch was hun plan niet financieel gedreven, nee hoor, het zou juist de verkeersveiligheid enorm helpen. Jaja.
Hoofdofficier Liesbeth Schuijer veegde het plan hardhandig van tafel. “Nederland wordt niet veiliger door het vol te hangen met flitskasten,” zei ze in het AD. Er zijn talloze manieren die wél effect hebben, lichtsignalen bijvoorbeeld of wegen simpelweg anders inrichten. Meer flitskasten dus niet, integendeel! “Die zetten het gevoel van rechtvaardigheid onder druk en ondermijnen het draagvlak voor flitsers.” Dat plannetje van de burgemeesters gaat dus mooi niet door. Namens alle automobilisten: bedankt mevrouw Schuijer!
De verliezer: advocaat De Vries
Woedend was Juriaan de Vries! De advocaat, partner bij Ficq & Partners, had net een cliënt bezocht in de gevangenis toen hij werd verzocht mee te lopen. Het gevangenispersoneel vertelde zijn gedrag zorgelijk te vinden. Toen viel het kwartje: De Vries was potdomme bespioneerd tijdens zijn bezoek!
Ook advocaat Michael Ruperti kreeg onlangs een uitnodiging van de deken. Ook zijn gedrag leidde tot vraagtekens bij het gevangenispersoneel. Hij had hen niet begroet, was ‘afwezig’ en hij had een pakje kauwgom in zijn achterzak. Voor Ficq & Partners is de maat nu vol, hun advocaten willen vrijuit praten met hun cliënten en niet worden bespied. En tegen gevangenispersoneel wordt niet meer gesproken. Iets anders: we hebben er nu even op gekauwd, maar snappen het nog steeds niet. Wat is er zo raar aan een pakje kauwgom in de achterzak?