Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Op jacht naar prooi Pamela Anderson

Op de eerste dag van Comic Con Europe in de RAI te Amsterdam meldt Panorama zich bij de persbalie met een missie: Pamela...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Op de eerste dag van Comic Con Europe in de RAI te Amsterdam meldt Panorama zich bij de persbalie met een missie: Pamela Anderson ontmoeten. Gebaseerd op zijn meest levendige herinneringen aan haar – waarin ze in slow motion over het strand holt – staat voor de verslaggever één ding vast: op snelheid gaat ze ons vandaag niet kloppen. 

De voormalige Baywatch-ster Pamela Anderson is aanwezig op Comic Con Europe in de RAI te Amsterdam, de beurs over fillm- en striphelden waar fans met hun helden op de foto kunnen gaan en de sterren handtekeningen uit kunnen delen. In het bizarre wereldje dat zich openbaart tijdens de Comic Con is Pamela een van de weinigen die geen mal kostuumpje hoeft te dragen om toch een superheldin te zijn.

Menig jongenskamertje werd ooit opgesierd door Pamela. Posters van haar waren verkrijgbaar met of zonder badpak. Want dat zijn haar voornaamste wapenfeiten, tot – laten we optimistisch zijn – heden: met of zonder badpak op de foto gaan. Meerdere malen was ze het blote nietjesmodel in Playboy en ze speelde vijf seizoenen lang een in rood badpak over het strand hollend lid van een reddingsbrigade. Dusdanig fraai in elkaar geknutseld dat menig man er gerust bijna voor zou willen verdrinken, mits hij maar weer door haar tot leven beademd zou worden.

Boodschapje in de buurtsuper

Om ons heen wemelt het van de als hun held verklede lui. Personages uit X-Men, Star Wars, Harry Potter en veel Batmannen lopen hier rond alsof ze eventjes een boodschapje in de buurtsuper aan het doen zijn, maar ook stripcowboy Lucky Luke sjokt hier rond, echter zonder zijn paard Jolly Jumper. Sommige figuren ogen prachtig in hun kostuums, anderen hadden beter iets anders aan kunnen doen. 

Carice van Houten wordt op het ‘grote’ podium geïnterviewd. Mainstage heet dat hier, wat overigens een groot woord is voor het stukje hal dat wordt gebruikt voor de interviews. Niks geen ‘stage’, maar gewoon gelijkvloers. Geen wonder dat net een ‘Pokémon’ ons kwam vragen of wij wisten waar hij dat hoofdpodium kon vinden. En dat wij, naar later bleek op zo’n tien meter afstand van dat hoofdpodium met het hoofd stonden te schudden: nee, geen idee...

Het interview met Carice is moeilijk te verstaan, het geluid is niet geweldig. Maar we verstaan de woorden stroopwafel, baby en Games of Thrones. Als Carice de aftocht blaast, poog ik haar staande te houden. Heeft ze een paar minuutjes? Nee, die heeft ze niet, verontschuldigt ze zich vriendelijk. Ze moet alweer naar een volgende plek om handtekeningen uit te delen. Dat gebeurt in een andere hal. Daar zitten achter twee lange rijen tafels de beroemdheden die deze Comic Con opsieren.

De grote trekkers zijn naast Carice vooral Michael Madsen, bekend van onder meer Kill Bill en Reservoir Dogs én Pamela. Hun status is af te lezen aan de prijzen die staan voor het met ze op de foto gaan of hun handtekening. Pamela kost het meest. Voor 45 euro mag je met haar op de foto en voor 35 euro extra zet ze daar ook nog een handtekening op. Madsen en Kim Coates (Sons of Anarchy) doen het voor 30 euro. Sarah Douglas, die ooit in de eerste Supermanfilms de slechterik speelde, kost 20 euro. “I’m cheap,” kan ze daar zelf om lachen.

Dit is een voorstukje uit ons blad. Wil je het hele verhaal lezen van Frenk Klein Arfman en weten hoe zijn zoektocht naar Pamela is verlopen? Bestel de nieuwe Panorama dan hier of lees het op Blendle.

Beeld: Paul Tolenaar