Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De actrice met de meest irritante reclamestem aller tijden (Kruidvat) gaat dirigeren in Maestro

Elke dag rond deze tijd Mannenpraat. JA JA JA JA de Kruidvatstem! Een vork over een bord, een brandalarm op volle krach...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Elke dag rond deze tijd Mannenpraat. JA JA JA JA de Kruidvatstem!

Een vork over een bord, een brandalarm op volle kracht, neukende buren in een hotel met dunne muren, smakkende mensen, een laag overvliegende straaljager die door de geluidsbarrière gaat of iemand die gierend over zijn nek gaat: al die geluiden zijn heilig vergeleken met het stemgeluid van degene die in Nederland al jarenlang Kruitvat artikelen aanprijst op radio en tv. 

Bij mij is het vaste prik als de stem van die mevrouw uit de speakers komt: keihard LA LA LA LA roepend grijp ik de afstandsbediening om zo snel mogelijk de mute knop in te kunnen drukken. Dat geperste, kreunende, hysterische, niet te harden gegil van die vrouw trek ik al jaren niet en - als een allergie die zich opbouwt - het wordt steeds erger. Naast het uitbannen van oorlog en honger in de wereld heb ik maar één brandende wens: haal die vrouw van die reclame af.

Inmiddels weet ik wie ze is. Een hartstikke succesvolle  en talentvolle actrice: Hadewych Minis. Ze speelde o.a. in : Moordwijven, Phileine zegt Sorry, Zwart Water, Loft, Hij gelooft in mij, Bloed, Zweet en Tranen, Zwarte Tulp en Toni Erdman. Op Wikipedia staat dat Hadewich Minis na haar toneelacademie in Maastricht (waar ze net als ik, vandaan komt) in New York method acting ging studeren aan de Lee Strasburg academie (bij method acting stelt de acteur zich levendig dingen voor die hem of haar helpen een emotie te spelen). Zou Hadewych zich bij het inspreken van de Kruitvat reclames wellicht inbeelden dat ze na een jaar seksuele onthouding een naakte Remy Bonjaski in haar bed aantreft waar ze het pas mee mag doen als ze foutloos haar tekstje heeft ingesproken? Zo hysterisch en opgewonden klinkt het namelijk. Het is dat ik weet hoeveel geld ermee te verdienen valt, anders zou ik haar onmiddellijk een officieel verzoek sturen om er alsjeblieft mee te stoppen. Maar dan zou ik haar moeten compenseren voor gederfde inkomsten en dat lukt me nooit. Het is echt hopeloos.

Gelukkig is er nog hoop. Sinds ik weet dat zij het is die me al jarenlang tot waanzin drijft, volg ik haar een beetje. En sinds deze week is bekend dat Hadewych Minis de laatste actrice is die door het AVROTROS programma Maestro is gecast als dirigent. Bij wijze van therapie ga ik mezelf dwingen om naar haar te kijken en te luisteren. Ze is muzikaal, zit ook in de muziek, dus ze houdt het vast lang vol. Misschien ga ik haar stem dan op een andere manier beleven. Misschien ga ik haar wel zo aardig en sympathiek vinden dat zelfs die Kruitvat commercials draaglijker worden. Dat ik die stem in een bredere context kan plaatsen. En als dat niet lukt richt ik al mijn hoop op Remy Bonjaski. Hij doet namelijk ook mee aan Maestro dit jaar. Misschien kan hij bij Hadewych die druk een beetje van de ketel halen. My lips are sealed!

Mylène de la Haye