Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mannen rijden roekelozer als hun navigatie een sexy vrouwenstem heeft

Met je snelle bak met 170 km/h over de snelweg jakkeren, omdat er een mooie dame naast je zit? Dat snappen we wel. Maar dat mannen een roekelozere positie in het verkeer aannemen als hun navigatie een sexy vrouwenstem heeft; dat hoorden we nog niet eerder.

Mannen rijden roekelozer als hun navigatie een sexy vrouwenstem heeft

Heren, we mogen dan wel overtuigd zijn van onze eigen rijvaardigheden, maar een erg snuggere reputatie houden we niet over aan een recent gepubliceerd onderzoek. Onderzoekers aan de Fudan Universiteit ontdekten dat mannen roekelozer rijden wanneer hun navigatie een verleidelijke vrouwenstem heeft.

Verkeerslichten negeren

Hoe dat zich in de praktijk uit? Volgens een team onderzoekers in China zorgt een sexy vrouwenstem ervoor dat mannen verkeerslichten makkelijker negeren. Aan het onderzoek deden 66 mannen mee, en 40% gaf juist wat extra gas als het stoplicht van groen naar oranje veranderde als een verleidelijke vrouwenstem hen instructies gaf. Iets wat ze blijkbaar niet deden wanneer hun navigatie een minder sexy stem had. Niet goed, zo concludeerden de Chinezen, want oranje betekent stoppen. Daarnaast bleek dat mannen geneigd zijn om sneller te rijden wanneer de navigatiestem vrouwelijk en sexy is.

Aan de hand van dit onderzoek raden onderzoekers aan om 'de vrouwelijke karakteristieken van stemmen in autovoicedesigns te verminderen' om zo de rijveiligheid te verbeteren.

Niet alleen in het verkeer

Dat een verleidelijke vrouwenstem wat teweegbrengt in het mannenbrein blijkt ook uit een ander onderzoek. Tijdens een virtual reality experiment moesten mannen een plankenbrug boven een behoorlijk diep ravijn oversteken. Voordat ze hieraan begonnen, kregen zij instructies van een sexy vrouwenstem te horen.

Mannen die de hoge vrouwenstem te horen kregen, waren eerder geneigd om de plankenbrug over te steken dan mannen die instructies kregen van een lagere stem. De onderzoekers concludeerden dat mannen zich aangezet voelen tot meer risicovol gedrag als zij een verleidelijkere stem horen.

Ter info: ook de verleidelijkheid van een stem was voorafgaand aan het onderzoek aan de heren getoetst. De meerderheid van de mannen gaf aan dat een hogere vrouwenstem aantrekkelijker was, en zo werd dan ook een hogere stem gebruikt in het experiment.

Wij zijn benieuwd of dit effect ook aanhoudt wanneer die sexy vrouwenstem opeens begint te zuchten van frustratie.

Lifestyle
  • The Telegraph
  • Michael Kahn (Unsplash)