Door: Jeroen Kraak
Misdaad

Seriemoordenaar die slachtoffers als BBQ-vlees verkocht dood in cel gevonden

De Amerikaanse seriemoordenaar Joseph Roy Mentheny ‘alias de kannibaal’ is zaterdag dood in zijn cel gevonde...

De Amerikaanse seriemoordenaar Joseph Roy Mentheny ‘alias de kannibaal’ is zaterdag dood in zijn cel gevonden. Hij sneed zijn slachtoffers in stukken en verkocht ze in een kraampje aan de weg als BBQ-vlees. De plaatselijke politie doet nu onderzoek om de doodsoorzaak te achterhalen.

De Amerikaan kreeg in 1998 de doodstraf opgelegd voor de moorden. De straf werd later omgezet tot tweemaal levenslang.

Hoewel het nooit in de rechtszaak bewezen was, bekende Metheny dat hij de lichamen in stukken sneed en ze verkocht aan de rand van de weg. Hij noemde het zijn ‘speciale vlees’. ‘Mensen smaken ongeveer hetzelfde als varkens. Als je het mixt, merkt niemand het verschil’, aldus de moordenaar. ‘Ik zal nooit sorry zeggen. Dan zou ik liegen’, zei hij tijdens de rechter. Hij smeekte om de doodstraf. 

Zijn betoog in de rechtbank besloot hij met de bizarre worden: ‘Als je ooit honger hebt onderweg en je gaat ergens vlees eten, denk dan aan dit verhaal. Je weet nooit waar het voedsel vandaan komt. Haha!’

De man heeft vermoedelijk nog meer moorden op zijn naam staan. Hij werd in het verleden ook verdacht van twee moorden op dakloze mannen, maar moest worden vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws