Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: halfnaakte Heleen van Royen (59) geslagen met zweep door Stefano Keizers

Je moet wat op vrouwendag...

Heleen van Royen

Afgelopen vrijdag was het internationale vrouwendag, een moment waarop er door sommigen wordt stilgestaan bij thema's als economische zelfstandigheid van de vrouw en solidariteit en zo. De een post dan een plaatje of spreuk op social media. De ander gaat wat verder om deze dag een speciaal tintje te geven. Heleen van Royen valt duidelijk in die laatste categorie.

Heleen - inmiddels 59 jaar - oud kwam ze met het lumineuze idee om zichzelf in lingerie gehuld en geketend door handboeien het podium van theater de Kleine Komedie op te laten rijden.

'Wil jij mij met een zweepje bewerken?'

Op Instagram lichtte Van Royen al een tipje van de sluier door een Whatsapp-gesprek met Gover Meit alias Stefano Keizers Donny Ronny te plaatsen.

"Ha Gover!" begint Heleen het gesprek. "Zou jij eventueel bereid zijn mij met een zweep(je) te bewerken terwijl ik mijn performance doe vrijdag in de Kleine Komedie? Duurt maar 5 minuten. Je bent er toch."

"Je weet dat je me alles mag vragen en dat ik het dan doe", reageert Gover. "Maar ik hoef niet hard te slaan, toch? Want dat vind ik wel moeilijk denk ik. Gewoon omdat ik je geen pijn wil doen."

'Ik ben hier om jullie seksueel te bevrijden'

Na het optreden slingerde Heleen de beelden online. Met daarbij de uitleg waarom ze zich in lingerie op een karretje het podium op liet rijden terwijl Gover met een leren zweepje over haar rug en billen 'kietelde'.

"Elk jaar ben ik bang dat ik niet meer relevant ben, dat mijn werk er niet meer toe doet, dat mijn boodschap achterhaald is", schrijft Heleen onder de video. "Maar dan lees ik het nieuws. Dan lees ik dat anno 2024 vrouwen nog altijd veel minder plezier aan seks beleven dan mannen. Dan lees ik dat de orgasmekloof nog steeds bestaat en dat deze ALLEEN MAAR GROTER is geworden. Dan lees ik dat jonge vrouwen minder over seks praten, en dat de helft van alle vrouwen weleens doet alsof ze klaar komt om ervan af te zijn of om hun partner geen rotgevoel te bezorgen.

Seksspeeltjes worden vaker gebruikt dan ooit – dat is het énige positieve nieuws dat ik over seks lees. Maar ook dat nieuws wordt negatief gebracht: VEEL JONGE VROUWEN AFHANKELIJK VAN SEKSSPEELTJES tijdens seks, lees ik. Dat is net zoiets als: VEEL MENSEN AFHANKELIJK VAN MES EN VORK tijdens het eten. Is er eindelijk iets waarmee vrouwen lekker en makkelijk kunnen klaarkomen, komt dat opgeheven, calvinistische vingertje weer tevoorschijn. Niet doen, vrouwtje. Kom jij maar niet te vaak klaar. Straks ben je verslaafd aan je speeltje. Je moet je onzeker en ellendig voelen. Schaam je! Op dat moment weet ik waarom ik er nog steeds MOET zijn. En waarom ik nog steeds mijn bek moet opentrekken.

Dan weet ik weer dat ik op ben aarde gekomen om de orgasmekloof te dichten, desnoods met mijn eigen blote handen. Dan weet ik dat ik oeverloos en eindeloos, openlijk en ongegeneerd over seks moet blijven praten, zoals in het theater. Volgend jaar word ik 60 jaar en ben ik 25 jaar kunstenaar. Ik verheug me enorm en heb wilde plannen. Berg je maar!"

Is goed Heleen, we bergen ons, en wachten rustig af wat de 'wilde plannen' precies zijn. Maar grote kans dat we de komende tijd meer dingen van de schrijfster delen. Helemaal als ze zich op deze manier laat rondrijden op een karretje.

Entertainment
  • Instagram
  • NL Beeld / Arjo Frank