Door: Martijn Haas
Misdaad
3

Nieuwe foto's opgedoken in gruwelijke Ierse moordzaak

Voor de buitenwereld leken Jason en Molly het perfecte koppel. Zij was model geweest en had als zwemcoach gewerkt. Hij h...

Voor de buitenwereld leken Jason en Molly het perfecte koppel. Zij was model geweest en had als zwemcoach gewerkt. Hij had een goede baan. Ze woonden samen met twee kinderen van hem uit een eerder huwelijk in een villa in Nort Carolina (VS). In feite ging het om niets meer dan een adoptiezaak. Maar die was hoog opgelopen. Molly eiste dat haar man Jason papieren regelde zodat ook zij voogdij had over zijn kinderen. Dat weigerde hij.

Molly en Jason met zijn kinderen

De kinderen Sara (9) en Jack (11) waren hun moeder verloren die was gestorven na een asthma-aanval. Er was een goede band ontstaan tussen hun 'stiefmoeder' en de twee nakomelingen van Jason. Ze noemden Molly zelfs gewoon 'mamma'. In 2011 trouwen Jason en Molly, niets aan de hand, zou je zeggen.

Maar rond diezelfde periode begint Jason er steeds vaker over dat hij graag wil terug verhuizen naar zijn vaderland: Ierland. Daarbij zou hij de kinderen graag willen meenemen. Het echtpaar krijgt daar flinke ruzie over. En Molly begint een procedure om de voogdijschap - of beter gezegd 'zeggenschap' over zijn twee kinderen te krijgen. Een hoogt ongebruikelijke stap, zeker daar Jason niet bekend staat als een slechte vader.

Molly en haar vader Thom Martens, oud FBI-agent

Inmiddels is vast komen te staan dat Molly niet degene was voor wie ze zich uitgaf. Ze had al langere tijd gewelddadige uitspattingen en gedroeg zich ook naar haar man en zijn kinderen soms volstrekt bandeloos. Jason en de kroost waren regelmatig bang voor haar. Verder loog Molly ook vaak over zaken die aantoonbaar onjuist waren. Zo vertelde ze mensen dat ze als zwemmer had deelgenomen aan de Olympische Spelen. 

Op 2 augustus 2015 ligt Jason te slapen als Molly - die hem eerder al heeft gedrogeerd - hem benaderd. Ze houdt een baseballknuppel in haar handen en slaat hem daarmee letterlijk tot moes. Daarbij wordt ze geholpen door haar vader, een gepensioneerde FBI-agent. Wat de rol van die laatste is geweest is nooit helemaal vast komen te staan. Al heeft Molly zelf aangegeven dat ze haar pa heeft meegesleept in haar ellende.

Pappa en dochter Martens, kort na de moord gefotografeer door de politie

Jason komt op 39-jarige leeftijd te overlijden. Zowel Molly en haar vader hebben de afgelopen tijd terecht gestaan in de staat North Carolina. Beiden zullen de rest van hun leven achter de tralies blijven. Al kan Molly zelfs de doodstraf krijgen wanneer zij, of de staat Carolina in hoger beroep zou gaan. Ze beweert tot op de dag van vandaag dat ze heeft gehandeld uit noodweer omdat Jason haar aanviel. Haar vader staat haar daarin bij, hij zou haar te hulp zijn geschoten zegt hij.

In Amerika is dit een relatief kleine zaak, die niet veel media-aandacht krijgt, al heeft Molly wel een televisie-interview gegeven. In Ierland daarentegen is het rechtbankdrama van de afgelopen tijd voorpaginanieuws. Alles willen de Ieren van Molly te weten komen. Daarbij toch vooral die ene vraag: hoe kan het dat zo'n bloedmooie vrouw tot zoiets vreselijks in staat is? 

 Kort na de laatste rechtszitting heeft de Amerikaanse overheid nieuwe foto's verspreid zoals die zijn genomen door de politie kort na de moord en de vondst van Corbett's lichaam. Zie hier.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws