Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bedrijf zoekt iemand die tegen betaling alle seizoenen van Top Gear gaat kijken

Betaald worden om een (meestal) lollig autoprogramma te kijken, het kan gewoon. Bijverdienen was nog nooit zo makkelijk.

Top Gear

Presentator zijn van een mateloos populair autoprogramma is voor velen een absolute droombaan. Helaas zijn er op dat gebied niet bijzonder veel vacatures. Met dank aan het Britse bedrijf Uswitch is het voor Top Gear fans echter toch mogelijk om betaald deel te nemen aan de show.

Als vergelijker van diensten en producten zoekt Uswitch namelijk naar de grootste TG-fan op de planeet om alle 30 seizoenen achter elkaar te kijken. Dat klinkt misschien als de perfecte manier om bij te verdienen, maar vergeet niet dat het alle seizoenen zijn. Dus ook het houterige eerste seizoen zonder James May en de enorme containerbrand die het Chris Evans-tijdperk is. Er zijn maar heel weinig Top Gear-fans die zonder knarsetanden door alle versies van de show kunnen komen.

Zelfs tegen betaling is kijken naar Evans een uitdaging.

Maand werk

Uswitch betaalt de uitverkorene TG fan 1000 pond (€1128) om binnen een maand alle 223 afleveringen te bekijken. Tijdens het kijken moet de werknemer gaan noteren welke auto's er in de show voorkomen, en hoe vaak. Zo wil het bedrijf inzicht gaan krijgen in welk merk het meest direct of indirect gepromoot is door de BBC-show.

Of de elf specials ook meetellen wordt niet gemeld. Als we uitgaan van alleen de standaard afleveringen ben je per week tenminste 55 uur kwijt aan TG-tijd, zonder plaspauzes, versnaperingen en tijd om te noteren. Zo lijkt de deal opeens een stuk minder lucratief.

De huidige lineup: Chris Harris, Paddy McGuinness, Andrew 'Freddie' Flintoff.

Wel even verhuizen

Uswitch zoekt voor het onderzoek deelnemers die tenminste 18 jaar oud en woonachtig in het Verenigd Koninkrijk zijn. Je even inschrijven op een Brits adres is dus wel zo handig. Geïnteresseerden mogen zich tussen 18 oktober en 18 november aanmelden.

Entertainment
  • Autobahn
  • PaPhotos/Brunopress.nl, BBC