Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

ZIEN: Inge de Bruijn (50) showt bloedfit lichaam na 6 weken trainen

Een halve eeuw oud, maar Inge de Bruijn is beter in vorm dan de meeste Nederlanders die jonger zijn.

Inge de Bruijn

Voormalig topzwemster Inge de Bruijn heeft een paar foto's gedeeld waarop te zien is dat ze de afgelopen weken in de sportschool heeft doorgebracht. Zweten, rammen, beuken en lijden. De goudenplakkenpakker ging een samenwerking aan met een bedrijf dat zich bezighoudt met personal training en zo.

De insteek: zo fit mogelijk worden in 6 weken tijd. Een uitdaging die eerder werd aangegaan door collega-BN'ers als Bridget Maasland, Isa Hoes, Emma Heesters, Jeroen van der Boom en ga zo maar door. Of het werkt? Check onderstaande foto's (swipe naar rechts om de 10 afbeeldingen te bekijken) en oordeel zelf.

Inges doel was haar 'lichaam voelen zoals het toen was in mijn sportcarrière'. In de tekst bij de foto's geeft De Bruijn aan dat ze haar lichaam voelde veranderen na haar zwemcarrière. Helemaal de laatste jaren met de invloed van de overgang - Inge loopt inmiddels een halve eeuw rond op deze aardkloot.

"Ben best verbaasd maar ook super trots dat het gelukt is op m'n 50e", aldus de voormalig Europees, wereld én Olympisch kampioene. "Het voelt als het winnen van GOUD."

Succesvolste Nederlandse sporter op de Zomerspelen

De Zomerspelen in Parijs gaan bijna los en Inge de Bruijn gaat ongetwijfeld kijken hoe de Nederlanders het gaan doen in Frankrijk. Zelf is Inge nog altijd de meest succesvolle Nederlandse sporter op de Zomerspelen ooit. In Sydney (2000) en Athene (2004) pakte ze vier keer goud, twee keer zilver en twee keer brons. Een ongeëvenaarde prestatie tot dusver.

Daarnaast werd ze op meerdere onderdelen Europees en wereldkampioen. Een hoogtepunt: tijdens de wereldkampioenschappen van 2001 in Japan pakte ze drie gouden plakken. In datzelfde jaar werd ze heel terecht uitgeroepen tot Nederlands Sportvrouw van het Jaar.

Lingerie en tv

Sinds ze haar zwempak aan de wilgen hing, doet De Bruijn regelmatig tv-werk. Dancing with the Stars, Sterren Dansen op het IJs, Sterren Springen. Veel met sterren dus. Daarnaast werd ze gestrikt om modellenwerk te doen. Zo ging de voormalig topatlete in zee met SAPPH en andere bikini- en lingeriemerken.

Entertainment
  • Instagram Inge de Bruijn
  • NL Beeld / Patrick van Emst