Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Real Housewife' Tamara Elbaz 'continu beveiligd' na aanval: 'Mogelijk opdrachtgever in het spel'

Reality-sterretje Tamara Elbaz (42) werd bij een aanval bruut tegen de grond gewerkt terwijl ze gefilmd werd. Het vermoeden bestaat dat er een opdrachtgever achter de belaging zit.

Elbaz

Eerder deze week maakte Tamara Elbaz - model, ondernemer en een van de Real Housewives of Amsterdam - bekend dat ze slachtoffer is geworden van een geweldsdelict. De aanval vond midden op de dag plaats, terwijl er veel mensen in de buurt waren. En schokkender: terwijl haar kind toekeek. Elbaz werd geslagen en tegen de grond gewerkt door twee mannen.

"Door oplettende buren die meteen in actie kwamen zijn beide mannen gepakt", zei de reality-dame in een bericht op Instagram. "Er waren op een gegeven moment zoveel mensen op de been die de daders wisten te omsingelen dat ik niet weet wie ik moet bedanken. Ik kan er op dit moment nog niet verder op ingaan aangezien er nog een rechercheonderzoek gaande is."

Opdrachtgever

Opvallend genoeg ging het niet om een beroving, want ondanks dat de 'Real Housewife' kostbare spullen bij zich had, hebben de mannen niks meegenomen. Wel filmde een van hen de aanval. Elbaz stelt in een andere update op Instagram dat er mogelijk een opdrachtgever in het spel is. Iemand die haar heeft laten aanvallen en de belaging op beeld wilde hebben.

Elbaz: "Ondertussen gaat het onderzoek verder, en ik hoop snel duidelijkheid te krijgen over het motief, waarom mijn mishandeling gefilmd moest worden en of er een opdrachtgever achterhaald kan worden."

De mannen die haar hebben aangevallen zijn opgepakt en volgens Tamara Elbaz heeft de rechter-commissaris gisteren besloten hun hechtenis met 14 dagen te verlengen.

Beveiliging

In de tussentijd zijn er maatregelen getroffen om haar veiligheid te waarborgen, zegt het voormalig model in haar verklaring op social media. Ze mag naar eigen zeggen 'niet naar huis', 'niet in mijn eigen auto's rijden' en wordt bovendien 'continu beveiligd'.

Elbaz: "Dit voelt heel onwerkelijk, maar tegelijkertijd geeft het me ook het vertrouwen dat er alles aan wordt gedaan om mijn veiligheid en die van mijn zoontje te waarborgen. Ik probeer zoveel mogelijk de rust te vinden in deze nieuwe situatie, terwijl het onderzoek verdergaat."

Tv-persoonlijkheid

De 42-jarige Elbaz werkte vroeger als model, ontwikkelde een kledinglijn voor Lakeside en richtte in 2014 samen met Maria Tailor het label Tailor&Elbaz op. In 2023 werd ze als een van de dames van The Real Housewives of Amsterdam bekend bij tv-kijkend Nederland. Daarvoor was Elbaz ook al te zien in Modemeisjes met een Missie (2011) en Shopping Queens VIPS (2015).

Misdaad
  • AD, Instagram
  • NL Beeld / Patrick van Emst