Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: haaien vallen aan en zorgen voor half zinkende catamaran

Twee Russen en een Fransman maken een zeiltocht rond de wereld met een catamaran genaamd 'Tion'. Het klinkt als het begin van een mop, maar wat er vlakbij Australië gebeurde was allesbehalve grappig voor deze drie zeilers.

Haai

Onderweg van het eiland Vanuatu naar Australië wordt de wereldreis ineens een stuk minder prettig voor de drie mannen. Ten oosten van het land van de kangoeroes wordt de catamaran namelijk meerdere keren aangevallen door haaien. Hierdoor loopt de zeilboot flink wat schade op.

Australische reddingsdienst

Via een radiobaken wisten de mannen een noodsignaal af te geven. Op dat moment lag de catamaran 835 kilometer van Cairns, een Australische stad, af. De Australische reddingsdienst AMSA komt in actie. Gelukkig voor de drie zeilers was er een schip in de buurt van de zinkende zeilboot, want volgens de reddingsdienst waren beide drijvende delen van de catamaran beschadigd.

De woordvoerder van AMSA vertelt dat de drie opvarenden 'ontzettend veel geluk' hebben gehad. Catamaran 'Tion' was namelijk onbestuurbaar en half zinkend.

Bizar
  • NOS, AMSA
  • Adobe Stock