Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ruud de Wild doet aangifte: 'Hij stond ineens vlak achter mij'

De radio-dj is goed weggekomen denkt hij zelf. 'Ik had iets zwaars in mijn handen, dat zag er blijkbaar dreigend uit'

Ruud de Wild

Ruud de Wild stapt vandaag naar de politie om aangifte te doen. Dat liet hij maandagavond weten aan het ANP. Aanleiding voor zijn aangifte is een bedreigende situatie die eind vorige week in Amsterdam plaatsvond. In Ruuds radioshow De Wild In De Middag vertelde hij over het betreffende incident.

Volgens De Wild werd hij gevolgd toen hij op weg was naar Amsterdam. Eenmaal op zijn plaats van bestemming in onze hoofdstad aangekomen, stapte hij uit de auto om naar een pand te lopen. Maar omdat hij iets vergeten was, keerde hij zich halverwege om.

'Dat zag er blijkbaar dreigend uit'

"Ik was iets vergeten in de auto en pakte dat dus, en toen stond iemand opeens heel vlak achter mij. Ik zag hem kijken naar mijn horloge", aldus de dj. "Ik keek hem aan en daar had hij niet op gerekend. Ik had iets zwaars in mijn handen, dat zag er blijkbaar dreigend uit."

De Wild is er dan ook van overtuigd dat de man in kwestie uit was op zijn uurwerk. De vermeende berover maakte volgens Ruud ook even contact met iemand in een andere geparkeerde auto. Bovendien bleven beide mannen in de buurt toen de dj het pand was binnengetreden. Dat weet hij omdat hij de gasten in de auto zag zitten toen hij later uit het raam keek. Sterker, hij maakte oogcontact, waarna de auto 'er als een gek vandoor' ging, aldus De Wild.

Na een belletje waren er binnen 10 minuten enkele agenten ter plaatse. De vermeende berovers waren toen al lang en breed vertrokken, maar gelukkig had de radio-dj het kenteken van de auto genoteerd. Ruud tegen zijn luisteraars: "Dit was een mislukte overval."

Wat voor horloge Ruud heeft (en hoe duur deze is) heeft hij niet bekendgemaakt. En hoewel hij inmiddels horlogeloos rondloopt, is dat misschien maar beter ook.

Niet de eerste BN'er

De Wild is zeker niet de eerste BN'er die doelwit werd van een horlogeroof. Eerder moesten onder anderen Estelle Cruijff, Ali B en Lil' Kleine hun klokkie afstaan aan een paar overvallers. En ook René van der Gijp kwam in het vizier van een bende, al kwam de VI-man goed weg omdat hij snel zijn gaspedaal indrukte waardoor de overvallers geen kans hadden zijn horloge daadwerkelijk te stelen.

"Criminelen weten door hun bekendheid welke BN’ers ze kunnen beroven, en wanneer", concludeerde criminoloog Jasper van der Kemp van de VU in Amsterdam in bovenstaand Panorama-artikel. Dit zei hij naar aanleiding van het toegenomen aantal overvallen en inbraken bij Bekende Nederlanders.

Van der Kemp: "Horloges zijn superzichtbaar, makkelijk te stelen, hebben veel waarde, en criminelen kunnen ze prima verkopen in het illegale circuit."

Ter illustratie: het horloge dat gestolen werd van Lil' Kleine was een rosé-gouden Patek Phillipe. Een statussymbool waar de rapper een slordige 110.000 euro voor neerlegde.

Misdaad
  • Shownieuws, De Wild In De Middag
  • NL Beeld / Proshots