Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hoe je met moderne kunst in je interieur kan laten zien dat je knaken hebt

We kennen ze allemaal: moderne, luxe interieurs waarin statussymbolen verwerkt zijn in de vorm van moderne kunst. In de wereld van interieurdesign en decoratie is kunst een krachtig middel om persoonlijkheid en stijl tot uiting te brengen. En met moderne kunst kun je niet alleen je esthetische voorkeuren laten zien, maar ook laten zien dat je smaak en financiële middelen hebt om in hoogwaardige stukken te investeren. Of je nu een doorgewinterde kunstliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar manieren om je interieur op te frissen, moderne kunst kan een statement maken en een gevoel van luxe toevoegen aan elke ruimte. Hier zijn enkele tips om met moderne kunst in je interieur te laten zien dat je 'knaken' hebt. 

Moderne kunst

1. Investeer in kwaliteitsstukken

Wanneer je moderne kunst koopt, investeer dan in stukken van erkende kunstenaars of gerenommeerde galeries. Hoewel dit misschien een aanzienlijke investering vereist, zal het bezitten van originele werken van bekende kunstenaars zoals Koons, Warhol of Klibansky je interieur onmiddellijk een gevoel van prestige en waarde geven.

2. Ga voor grote, opvallende stukken

Grote, opvallende kunstwerken kunnen een dramatisch statement maken in elke ruimte en laten zien dat je bereid bent om te investeren in opvallende en impactvolle decoraties. Kies voor werken die een muur domineren en de aandacht trekken, zoals abstracte schilderijen, sculpturen of fotokunst op groot formaat.

3. Mix verschillende mediums

Experimenteer met het mixen van verschillende kunstmedia en -stijlen om een eclectische en dynamische uitstraling te creëren. Combineer bijvoorbeeld schilderijen met fotografie, sculpturen met textielkunst of traditionele kunst met digitale prints. Deze gelaagde aanpak voegt diepte en interesse toe aan je interieur en laat zien dat je een gevarieerde en geïnformeerde kunstverzamelaar bent.

Kies voor unieke, eigentijdse werken: Laat zien dat je gevoel voor trends hebt door te investeren in eigentijdse kunstwerken van opkomende kunstenaars of avant-garde galerieën. Kijk naar werken die gebruik maken van innovatieve technieken, materialen of concepten en die een frisse en eigentijdse uitstraling hebben.

4. Maak kunst het middelpunt van de ruimte

Plaats je moderne kunstwerken op strategische locaties in je interieur, zoals boven een open haard, in een hal of foyer, of als het middelpunt van een eet- of woonkamer. Door kunst het brandpunt van de ruimte te maken, laat je zien dat je bereid bent om te investeren in het creëren van een inspirerende en verfijnde omgeving.

5. Gebruik kunst om een verhaal te vertellen

Kies kunstwerken die een verhaal vertellen of een emotionele resonantie hebben voor jou persoonlijk. Of het nu gaat om een schilderij dat herinneringen oproept aan een bijzondere reis, een fotografieproject dat een sociaal of politiek statement maakt, of een sculptuur die een diepere betekenis heeft, kunst kan een krachtige manier zijn om je persoonlijke verhaal en waarden te communiceren aan gasten in je huis.

Ook helemaal van nu: kunstuitleen

Je betaalt hiervoor een bedrag per maand. Van dit bedrag wordt er maandelijkse een tegoed opgebouwd. Dit tegoed wordt in mindering gebracht wanneer je een kunstwerk wilt aankopen.

Bijvoorbeeld: je huurt een kunstwerk met een waarde van €1000,-. Maandelijks betaal je dan €20,- waarvan je €10,- spaart. Op deze manier kun je regelmatig wisselen van kunstwerk, en bouw je toch “kunstvermogen” op. Het enige wat je dan even moet doen is een flexibel ophangsysteem in je woning verwerken zodat je bij het wisselen van een kunstwerk, telkens opnieuw de hoogte kan afstemmen.

Door moderne kunst op een strategische en doordachte manier in je interieur te integreren, kun je laten zien dat je niet alleen financieel comfortabel bent, maar ook een verfijnde smaak en een passie voor kunst hebt. Of je nu kiest voor opvallende statementstukken of subtielere, persoonlijke werken, moderne kunst kan een krachtig middel zijn om je interieur te verheffen en een gevoel van luxe en individualiteit toe te voegen aan elke ruimte.