Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mooie dames en strakke badpakken: Baywatch komt terug

Fox wil de serie uit de jaren 90 'rebooten'.

Baywatch

Baywatch krijgt een zogenaamde 'reboot' (op z'n Hollands: een herstart). Dat schrijft het Amerikaanse blad Variety. Fox, het televisienetwerk dat onder meer de zenders NBC, CBS en ABC onder z'n vleugels heeft, trekt de strandserie uit de kast, om er vervolgens een moderne versie van te maken. Wie de hoofdrollen gaan spelen en of de kenmerkende rode badpakjes een comeback maken, is niet bekend.

Sowieso is het rebooten van deze gouwe ouwe geen garantie tot succes. In 2017 probeerde Paramount Pictures hetzelfde met Baywatch, destijds met een gelijknamige film. In de Hollywood-productie speelden sterren als Dwayne 'The Rock' Johnson en Zac Efron, evenals David Hasselhoff en Pamela Anderson. Echt een succes werd het niet. Sterker, de film werd een flop.

Heerlijk vermaak

De jaren 90 hebben heel wat moois voortgebracht en één van die dingen is natuurlijk Baywatch. De serie begon eigenlijk in 1989, maar dreigde na één seizoen al te stranden. Maar toen was daar ineens David Hasselhoff alias 'The Hoff', die wel wat zag in het concept. Hij investeerde in de show, ging zelf de rol van strandhunk Mitch Buchannon vertolken en was daarmee de drijfveer achter het belachelijk grote succes dat Baywatch zou worden in de ninetees.

Vrouwen keken massaal naar de serie vanwege alle drama en niet te vergeten: de beachbodies van acteurs als Hasselhoff. Maar ook mannen slingerden de tv regelmatig aan om met een pilsje te loeren naar een Baywatch-aflevering. En dat had alles te maken met Pamela Anderson, Carmen Electra, Nicole Eggert, Yasmine Bleeth, Erika Eleniak en Donna D’Errico.

De dames huppelden in slowmotion over het strand, wat natuurlijk prachtige beelden opleverde. De opnamelocatie was lang Los Angeles, wat op een gegeven moment echter voor problemen zorgde. De kosten liepen de spuigaten uit. Op het laatst besloot David Hasselhoff de boel daarom maar naar Hawaii te verplaatsen, waar de rode badpakjes werden ingeruild voor gele exemplaren. Blonde stoot Pamela had het toneel toen reeds verlaten. Tot groot verdriet van vele mannelijke kijkers. Twee seizoenen later was het overigens helemaal over en uit voor de dames en heren van Baywatch. In 2001 trok men de stekker uit het programma.

Wordt de nieuwe Baywatch weer zo'n succes? Ongetwijfeld niet. Maar als Fox de badpakken en bijbehorende slowmo-shots laat terugkomen, willen wij het best een kansje geven.

Entertainment
  • RTL Nieuws
  • NL Beeld / Album