Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Baywatch

Zon, zee, strand en strakke badpakken: hoe het verder ging met de Baywatch-babes

Uit de editie van 19 januari 2022: Baywatch in de ninetees, dat waren nog eens tijden. Maar zouden wij ons dertig jaar later nog steeds laten reanimeren door C.J. Parker, Summer Quinn en Donna Marco? Een diepe duik in de heetste sterrencast ooit.

Pamela Anderson

Een Baywatch-lijstje zonder Pamela Anderson is als Ajax zonder Cruijff, Queen zonder Freddie Mercury en Geer en Goor zonder Geer. Of Goor. U snapt het wel.

De meest geroemde kwarktassen van het volledige ninetees-decen-nium werden met volle overtuiging gedragen en met verve in het rond geslingerd door een verlegen blondine uit een Canadees kustdorpje. In de allereerste seconden dat Pam haar twee grootste pluspunten in een veel te strak, felrood badpakje propte, verloren de louter mannelijke producenten van Baywatch het bewustzijn.

Toen zij weer wakker werden, was hun serie alweer vijf seizoenen verder en uitgegroeid tot het best bekeken fenomeen aller tijden.

Een jonge Pamela Anderson op de set van Baywatch.

De entertainmentwereld heeft van alles geprobeerd, maar zelfs 25 jaar later hebben verdomd weinig concepten kunnen tippen aan die van zon, zee, strand en de bikkelharde tepels van Pamela Anderson. ’s Werelds heetste kustwachter had op jonge leeftijd al patent op de cover van Playboy, maar toen zij in 1992 haar eerste drenkeling in slow motion tegemoet rende, was de onsterfelijke Casey Jean ‘C.J.’ Parker plotsklaps de natte droom van een miljardenpubliek. Uitgerekend op het commerciële hoogtepunt van haar carrière als zwoele zwemster was daar ineens een vrij letterlijk inkijkje in de échte Pamela Anderson, en haar pogingen om eeuwige beach bum Tommy Lee te reanimeren met mond-op-penis-beademing. De sekstape maakte van de bekendste strandballen van Hollywood alleen maar twee nog grotere fenomenen.

Voor iemand die het op acteerniveau zelfs moest afleggen tegen haar eigen reddingsplankje heeft Pammy het na Baywatch ver geschopt. Haar beestachtige boezem leidde ons af van menig filmscript. Denk aan rukfilms als Barb Wire, Scary Movie 3 en Blonde and Blonder. Alleen als mannenverslindster werkte Anderson meer teleurstellingen af, onder wie Kid Rock. Zelfs in 2022 houden de Instagramplaatjes van Pam zich prima staande tussen die van 19-jarige fitnessprinsesjes, snikhete influence-meiden en retestrakke squatsletten. Ja, 90 procent van Pams digitale fotocollectie komt uit de oude doos, maar daar zijn geen regels voor. Als zij zich even niet druk maakt om bijzaken als dierenrechten en aids-bestrijding weet de ultieme Playboy-bunny nog steeds onze mannelijke zintuigen te prikkelen.

Dit jaar verschijnt een realityserie over de sekstape, creatief getiteld Pam & Tommy. Voor het verharden, uitdrogen en verzuren van de inmiddels dertig jaar oude siliconen, bedachten de Hollywoodgrootmeesters een prima oplossing: de ruim twintig jaar jongere stoot Lily James – geen verkeerde kandidaat om ook eens te instagrammen, als u dan toch bezig gaat na dit artikel – kruipt in de rol van het rondborstige icoon.

Zal het dit jonkie lukken de reputatie én genotsheuvels van de moeder aller sekssymbolen overeind te houden? Wij kijken er met verstijvend enthousiasme naar uit.

Carmen Electra

Als er één bikini-babe in staat was om nog zwoeler te zwemmen en langzamer te rennen dan C.J. Parker, dan was het wel Lani McKenzie, ofwel de wulpse strandwachtversie van actrice, model en fulltime lekker wijf Carmen Electra. In 1997 nam deze stoot uit Ohio het stokje en het extra kleine badpakje over van Pamela en dat bleek helemaal geen misselijke keuze. Eén mager seizoen huppelen over de Californische stranden bleek genoeg om van deze betoverende spetter een wereldster te maken. Dat zij vier jaar eerder een wanhoopspoging als zangeres deed, met een album volledig geproduceerd door de grote Prince, was niemand opgevallen. Nog steeds niet, trouwens. Veel boeiender zijn haar carrièrekeuzes ná Baywatch: drie keer op de Playboycover, danseres in uitdagende pakjes voor de Pussycat Dolls en een videoreeks van haar zelfbedachte concept Aerobic Striptease. Vooral die laatste bewijst dat een stel stevige melkbussen in strakke fitnesspakjes tot de categorie tijdloos behoort. Neem dat vooral niet van ons aan; dit fenomeen staat kosteloos op YouTube.

Carmen Electra in de branding.

Als beachbabe was Miss Electra onvergetelijk, maar wij hebben een vermoedelijk nog mooiere, minder bekende erfenis aan deze vrouw te danken: Naked Women’s Wrestling League. Juist: poedelnaakt vrouwelijk schoon, met geweldig flexibele bewegingen in elkaar verstrengeld in de boksring. De niets onthullende moves van Spitney Beers, Josianne the Pussycat en Flexi Lexi zijn een kijkje meer dan waard. Voor beelden van Carmen zelf hebben wij Instagram, waarop de 49-jarige vlam haar 1,3 miljoen volgers van voldoende bewijs voorziet dat soms ook vrouwen prima rijpen. Dat wij eigenlijk veel meer van deze dame willen zien, maakte Pornhub onlangs bekend. Haar naam werd via deze stoute zoekmachine meer dan 1,7 miljoen keren gezocht, terwijl er toch echt geen Electra-variant bestaat van Pammy & Tommy. Schijtzooi.

Nicole Eggert

Als je jezelf al op je vijfde Miss Universe van de kleuters mag noemen, heb je kwaliteiten die je vijftien later in een bikini moet laten zien aan de rest van de wereld. Gelukkig vond moeder Eggert dat ook, aan wie wij de dromerige life guard Roberta ‘Summer’ Quinn hebben te danken.

Nicole Eggert trekt een sprintje over het strand.

Zoals Lewis Hamilton het beste naar boven haalt in Max Verstappen, zo dreef de boezem van Pamela Anderson haar medespeelster zelf ook tot een borstvergroting. Maar zelfs met haar nieuwe dubbel D’s bleek een leven in de schijnwerpers en de felbegeerde status van sekssymbool niet aan de jonge Nicole besteed.

Na twee seizoenen Baywatch had zij er genoeg van om te moeten zwemmen met mascara en ook de Playboy werd afgeslagen. Had dat nou gewoon gedaan, want hierna ging alles mis. Nicole degradeerde tot een hopeloze C-ster, die sinds 2015 rondrijdt in haar zelfgemaakte ijskar. En als wij de laatste foto’s moeten geloven, houdt zij de meeste ijsjes lekker voor zichzelf. Maar: echte liefde smelt niet. Daarvoor hebben we de oude beelden nog.

Yasmine Bleeth

Tussen alle blonde lokken en siliconen-stootkussens oogde de lieflijke brunette Yasmine Bleeth als het meest onschuldige meisje van de Baywatch-klas. Oogverblindend mooi en met een figuur waarvoor iedere strandbezoeker een korte reanimatie over heeft, dat dan weer wel. Niet voor niets noemde de goed oplettende experts van FHM en People Magazine de New Yorkse tegenhanger van de blonde superster acht onafgebroken jaren een van de meest sexy vrouwenmensen van de planeet. Slechts één seizoen zou haar personage Caroline Holden drenkelingen uit het water vissen en lief in de camera kijken, maar daar kwamen de – daar heb je ze weer – louter mannelijke producers van de succesvolste serie van de ninetees wijselijk op terug. Maar liefst vijf jaar werden wij verwend met het deze hypnotiserende beauty.

Opmerkelijk: Yasmine is een van de weinige Baywatch-babes die nooit haar badpakje uitdeed voor Playboy, iets waar wij nog steeds erg veel moeite mee hebben. Haar eigen badpakkenmerk Yaz Wear en fotoshoots in lingerie maakten veel goed, dat wel.

Zowaar een brunette op de set: Yasmine Bleeth

Maar dat was toen. Waar waar wij ons in 2022 nog altijd dolgraag uit het water zouden laten hengelen door Pamela of Carmen, is de keuze om te verdrinken een stuk verleidelijker zodra de huidige Yasmine Bleeth op ons af komt zwemmen. Los van een handjevol filmrolletjes, ging het na Baywatch snel bergafwaarts. Arrogantie, een cocaïneverslaving en een liefdesrelatie met een louche stripclubeigenaar bleken een prima cocktail voor een enkeltje richting de afgrond. Een opname in de afkickkliniek deed weinig goeds; een jaar later crashte haar auto in de berm van de snelweg. Vier naalden en injecteerbare cocaïne vloeiden rijkelijk op de achterbank. Het zou de laatste keer zijn dat Bleeth noemenswaardig in het nieuws zou komen. Gelukkig hebben we de oude beelden nog.

Erika Eleniak

De naam van dit Oost-Europese snoepje zullen de echte diehards van de show bekend in de oren klinken. In 1989 behoorde de imposante strandballen van Erika tot de allereersten die in het rode badbakje werden gehesen. Als de brutale Shauni McClain maakte ze het leven van verdrinkende standgasten en haar mannelijke medespelers net ietsje mooier.

Met haar strandlichaam maakte de 20-jarige Erika in datzelfde jaar ook haar debuut in, jawel, de Playboy, maar de echt oplettende kijker herkende haar natuurlijk als het meisje uit E.T., de film waarin zij zes jaar eerder haar debuut op het witte doek maakte. Als sexy strandwacht duurde het drie seizoenen voordat deze spetter in de gaten kreeg dat haar fanbase niet zozeer haar acteerwerk, maar vooral haar achterwerk prezen. “Het zwaartepunt van de show verschoof op een manier waar ik me niet prettig bij voelde,” zei Erika tegen de media toen ze in 1992 haar bikini aan de wilgen hing. Wat zij met ‘het zwaartepunt’ bedoelt, daar kunnen wij uren over fantaseren. Die heerlijke, klotsende en soms zacht deinende zwaartepunten zorgden er volgens deze actrice misschien wel mede voor dat de serie een wereldwijd fenomeen werd, ‘maar het was helemaal niet mijn bedoeling om in een gewaagde show te spelen’. Erika volgde knap haar morele kompas, om in datzelfde jaar nog in de Steven Seagal-klassieker Under Siege poedeltjenaakt uit een taart te springen voor een striptease-act, om het vervolgens als fictieve Playboy-bunnie tegen de terroristen op te nemen.

Sexy strandwacht Erika Eleniak vond het na drie seizoenen wel mooi geweest.

In de dertig jaar die volgde, speelde Erika kleine rolletjes in geflopte en onafhankelijke films, of een combinatie van beide. Toch heeft zij miljoenen op de bank en dat dankt zij vooral aan haar talent om reality-programma’s als Germany’s Next Top Model en Celebrity Fit Club uit te melken.

In die laatste show bekende ze in haar Baywatch-jaren gekampt te hebben met gewichtsproblemen, net als veel medespeelsters trouwens, en zelfs meer dan eens in het ziekenhuis te zijn opgenomen na overmatige inname van laxeermiddelen. Het was het allemaal meer dan waard, vinden wij.

‘TIJDENS DE CASTING VROEG DE BAYWATCH- ZWEMCOACH OF IK WEL KON ZWEMMEN EN IK ZEI: NATUURLIJK! MAAR DAT WAS GELOGEN. IK HAD SERIEUZE WATERFOBIE’

Donna D’Errico

De dame met de lekkerste naam is ook de enige in dit pikante lijstje die er dertig jaar na dato nog heter, strakker en jonger uitziet dan in die zinderende gloriejaren. In Baywatch speelde Donna een dartelende nachtclubeigenaresse, in het echte leven speelt zij een zwoele barbiepop op Instagram. Deze 53-jarige blondine is het levende bewijs dat je met genoeg geld voor plastische chirurgie daadwerkelijker hotter than your daughter kan zijn. En dat zegt trouwens helemaal niets over haar dochter, de inmiddels 20-jarige Frankie-Jean Sixx, die de zwoele blik en aandachtsgeile selfie prima van haar moeder heeft afgekeken.

Donna D’Errico had een klein nadeel: ze had watervrees.

De reden dat Donna in 1996 de audities doorkwam, mag geraden worden. Naast het ontbreken van acteertalent werden ook andere voorwaarden duidelijk door de vingers gezien, zoals zelf kunnen overleven in het water. Uit een eerlijk interview: “Tijdens de casting vroeg de Baywatch-zwemcoach of ik wel kon zwemmen en ik zei: natuurlijk! Maar dat was gelogen. Ik had serieuze waterfobie. Ik kon niet eens watertrappelen.”

Na een scène waarin Donna een jongetje moest redden, maar daarbij zelf bijna verzoop, werd de wulpse schoonheid op het droge gehouden. Zij is nog steeds doodsbang voor de zee, maar dat heeft waarschijnlijk meer te maken met haar make-up.