Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Sterren

De meest pikante sekstapes van de sterren

Pamela Anderson en Tommy Lee namen in 1995 een privéfilmpje op om hun huwelijk te bezegelen. Dat die beelden later uitlekten en op internet belandden, geldt nog steeds als een van de grootste schandalen van de jaren 90. Maar in het tijdperk van 5G, Instagram en gelegenheidshackers doe je als ster nog amper mee zónder sekstape. Hierbij de pikantste uitglijders van de eeuw.

Patricia Paay en haar plastape

Van alle erotische misstapjes die in de openbaarheid kwamen, geeft het Patricia Paay-debacle nog altijd de zuurste nasmaak. Het is februari 2017 als de naam van ’s lands rijpste stoeipoes ineens overal opduikt in de digitale krantenkoppen, sociale media en WhatsApp-groepchats, op een manier die helemaal niemand zag aankomen: ontbloot, hurkend in een ligbad, haar gezicht gericht naar de camera en met haar mond wagenwijd open. Tot zover nog niets wereldschokkends, totdat daar ook ineens de plasser van een zwaar hijgende vent verschijnt en, inderdaad, recht in de mond van La Paay begint te urineren.

Het aandringen van haar advocaat op website GeenStijl, die de beelden met de rest van de wereld deelt, om het filmpje direct offline te halen, wordt weliswaar gehonoreerd, maar het kwaad is dan allang geschied. Paays urinetape is al lang en breed viral gegaan en talloze keren gedownload en gedeeld. Terwijl heel Nederland de boel bespreekt bij de koffieautomaat gaat de polderdiva zelf door een heuse hel. “Paay wilde dood, dat zegt genoeg over wat het plaatsen van het filmpje met haar heeft gedaan. Schade en schande beheersen haar leven tot op heden,” stelde haar advocaat ruim een jaar na het incident.

Ludiek spandoek bij NAC.

Hoe de pikante beelden van haar telefoon op internet konden belanden, begrijpt Paay vijf jaar later nog steeds niet. Wel is het haar gelukt om twee grote aanjagers van het filmpje, Michel V. (foto) en Ernst van der S., succesvol voor de rechter te slepen.

Eerstgenoemde kreeg een maand voorwaardelijke celstraf, de tweede kwam er vanaf met een voorwaardelijke taakstraf van vijftig uur. Wel moesten beide heren een schadevergoeding betalen van 30.000 euro. GeenStijl ging akkoord met een schikking voor hetzelfde bedrag.

Uiteraard was het voor de oud-zangeres allemaal veel te mild. “Het gaat hier om volwassen mannen die dit willens en wetens gedaan hebben en totaal niet nagedacht hebben over wat dit kan aanrichten in iemands persoonlijke leven en carrière.”

Dit najaar, ruim vijf jaar later, vertelde Patricia in Linda. nog maar eens hoe het hele gebeuren haar leven op z’n kop zette. “Ik wist niet dat mensen zo slecht konden zijn. Ik was een bruisende persoonlijkheid. Nu denk ik in gezelschap algauw: laat ik maar niks zeggen.” Maar nog veel erger lijkt de diva het te vinden dat bepaalde blaadjes nog altijd schrijven over dit soort onsmakelijke zaken. “De grootste teleurstelling vind ik hoe de media ermee vandoor gaan, het nog veel erger maken, en terwijl je ligt, blijven trappen want dat verkoopt en vinden ze leuk.”

Hulk Hogan en zijn intieme worstelmoves

Van sommige sekstapes hoop je maar dat het een fabeltje is, en anders wel dat je ze nooit alsnog per ongeluk te zien krijgt. In deze categorie valt ook de erotische misser van Hulk Hogan. U weet wel, dat uitgerangeerde en nog altijd zonnebankgebruinde en fel geblondeerde worstelfenomeen van weleer.

Toch werd het ‘fabeltje’ in 2012 keiharde realiteit: in een uitgelekt filmpje was The Hulk, destijds dik in de vijftig in – zelfs voor zijn doen – zeer expliciete worstelstandjes te bewonderen. Dat niet alleen: zijn ‘tegenstander’ in de video was de vrouw van zijn toenmalige beste vriend en radio-dj Bubba Clem. “Ik weet dat ik fout was. Het voelde verschrikkelijk. Ik verkeerde in donkere tijden. Ik heb een verschrikkelijke fout begaan,” betreurde de bronzen spierbonk achteraf. The Hulk was niet alleen verdrietig; hij was vooral heel boos. Op het feit dat hij niet wist dat zijn stoute daad gefilmd werd. Op alle mensen die zijn filmpje hadden gekeken.

Maar vooral op roddelwebsite Gawker, de verantwoordelijke voor het viraal gaan van de beelden. Nou, dat hebben ze geweten. Want wie zich de jaren 90 nog goed herinnert, weet dat je maar beter niet kan sollen met The Hulk. Gawker werd voor de rechter gesleept en veroordeeld tot een schadevergoeding van maar liefst 140 miljoen dollar. Dat betekende direct het einde voor de eens zeer populaire website, die na die uitspraak zijn faillissement aanvroeg. Daarmee nam de worstelkoning nog geen genoegen. Ook de presentatoren van Cox Radio, die het seksfilmpje in eerste instantie lekten naar de roddelwebsite, moesten eraan geloven. Van hen eiste The Hulk nog maar eens een onbescheiden 110 miljoen dollar aan ‘emotionele schadevergoeding’. Pas in 2020, acht jaar na alle ellende begon, kon Hogan dit smerige zaakje voorgoed sluiten. Een schikking van een onbekend geldbedrag zou door Cox Radio gedaan zijn aan het worstelicoon.

Laura Ponticorvo

Laura Ponticorvo en de gestolen sekstape

Op een ochtend in maart 2017 beleeft Laura Ponticorvo, een Nederlands/Italiaanse dame die enige roem vergaarde met deelname aan realityprogramma’s en een YouTube-kanaal waarin zij een camera op haar alledaagse bezigheden zet, een beroerde ochtend.

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

“Ik werd wakker en kreeg een berichtje. Mijn wereld stortte letterlijk in. Vanaf half tien tot half één kon ik niet stoppen met huilen,” zei ze destijds tegen het AD. Wat bleek? De vlogster was het eerste Nederlandse slachtoffer geworden van The Fappening 2.0, een soort tsunami aan gehackte naaktfoto’s en seksfilmpjes van beroemdheden, voornamelijk van Amerikaanse bodem. Terwijl Ponticorvo lekker vakantie vierde in Italië brak een hacker in binnen haar Gmail en iCloud en verspreidde haar privécollectie op internet.

Benieuwd naar de rest van het artikel? Bekijk 'm in de nieuwste Panorama of check het via Blendle.

Entertainment
  • BRUNO PRESS, ISTOCK, PRO SHOTS