Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Fajah Lourens erfde 1.500 xtc-pillen van vader

De fitnessgoeroe doet een boekje open over haar jeugd vol verdovende middelen.

Fajah Lourens

Alweer een hele tijd geleden - in 2016 - bracht Fajah Lourens haar eerste boek Killerbody uit. Niet veel later kwam haar tweede boek Killerbody 2 uit. De combinatie Fajah en fitness-boeken bleek een groot succes en inmiddels zijn we al een hele stapel leesvoer verder. Begin 2024 kwam haar nieuwste boek KillerMindset uit, waarin Lourens reflecteert op haar verleden.

Moeder aan de marihuana

In weekblad Weekend gaat Fajah dieper in op de gebeurtenissen uit haar jeugd. Zo vertelt de fitnessgoeroe dat haar moeder zwaar verslaafd is geweest aan marihuana.

"Ze heeft op haar 69ste het besluit genomen om af te kicken", aldus Lourens. Hierbij laat Fajah weten dat haar moeder pas sinds kort echt helemaal van de softdrugs af is. Volgens Lourens wilde haar moeder de laatste 15 jaar van haar leven nuchter meemaken. "In haar hoofd was het normaal", voegt Lourens eraan toe.

1.500 xtc-pillen

Niet alleen de moeder van Fajah was verslaafd aan verdovende middelen. Ook haar vader gebruikte en toen hij kwam te overlijden erfde Lourens 1.500 pillen van hem. Ondanks de angst die Fajah had voor de verdovende middelen - vanuit haar jeugd - besloot ze op haar 21ste toch één van de pilletjes te nemen. "Ik dacht: dit is mijn vader, die gaat heus geen mensen vermoorden met verkeerde pillen. Het was in de periode dat mijn vader net dood was", vertelt Lourens.

Volgens Fajah trok ze in die periode in haar leven de 'wijde wereld' in en wist ze niet zo goed wat ze deed. In 2012 besloot Lourens dan ook haar leven te veranderen. "Als je een onveilige hechting had in je jeugd, is drugs of sporten een soort zelfmedicatie", aldus Fajah. Tot 2019 had Lourens last van een sportverslaving, maar ze is er inmiddels helemaal bovenop: "Nu leef ik gewoon veel meer en ben ik meer in balans."

Entertainment
  • Weekblad Weekend
  • NL Beeld / Heukers Media