Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dodelijk drama in Australische wielerwereld 


Oud-wielrenster Melissa Dennis is om het leven gekomen na een aanrijding. De politie heeft al een verdachte opgepakt én aangeklaagd: haar man en ex-renner, Rohan Dennis. Wat heeft zich afgespeeld in Adelaide?


Dennis

“Wij en onze families zijn er helemaal kapot van. Het is heel moeilijk om te verwerken wat gebeurd is. We zijn niet enkel onze dochter en zus verloren, haar kindjes zijn ook hun mama kwijt,” lieten de ouders van Melissa Dennis (32) weten. Het is een familiedrama dat zijn weerga niet kent. Volgens de eerste berichten had het echtpaar Dennis ruzie. Melissa zou op de motorkap van de pick-uptruck zijn gesprongen en zich vervolgens hebben vastgeklampt aan de deurklink.

Achter het stuur haar man, Rohan Dennis (33), oud-wereldkampioen tijdrijden. Hij zou gas hebben gegeven en de moeder van zijn twee kinderen meterslang hebben meegesleurd. De aanklacht luidt: ‘Gevaarlijk rijgedrag, onzorgvuldig rijden en het in gevaar brengen van een mensenleven, met de dood tot gevolg.’

Melissa is na de val in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd, daar stierf ze enkele uren later. Het drama doet een klein beetje denken aan de ‘Blade Runner’, paralympiër Oscar Pistorius schoot in 2013 zijn vriendin dood door vier kogels af te vuren door een afgesloten badkamerdeur heen. Of in deze kwestie ook sprake is van het moedwillig doden van de partner moet allemaal nog worden onderzocht, maar de oud-wielrenner heeft de schijn tegen. Dagblad The Advertiser schreef dat de politie vingerafdrukken van Melissa op de motorkap en deurklink heeft veiliggesteld. Dat zou bovenstaande gebeurtenissen onderschrijven. Desondanks is Rohan wel op vrije voeten. Hij betaalde een borgsom en wacht in vrijheid tot hij op 13 maart voor de rechtbank moet verschijnen.

Misdaad
  • ANP, Belga, NL Beeld