Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Is Elodie Kuijper (in piepkleine bikini) de heetste wielrenster van Nederland?

Het zou maar zo kunnen.

Elodie Kuijper

Denken we in Nederland aan een tweewieler met een bloedmooie vrouw erop, dan zeggen we al snel: Puck Moonen. De 28-jarige Moonen was niet eens zo heel succesvol op de fiets, en viel relatief vaak uit tijdens wedstrijden. Maar ondanks alle sportieve tegenslagen sleepte de Brabantse in 2017 tóch een prijs binnen. Nee, niet de Amstel Gold Race. En ook niet Luik-Bastenaken-Luik of de Ronde van Vlaanderen. Puck werd in dat jaar verkozen tot Mooiste Sportvrouw van Nederland.

Sinds enige tijd probeert Puck haar wielercarrière opnieuw leven ingeblazen door bij GRC Jan van Arckel te tekenen, maar ondertussen is ze vooral influencer. Met succes; Moonen heeft al zo'n 848.000 volgers bij elkaar geharkt op Instagram.

Elodie Kuijper

Op dat niveau zit Elodie Kuijper nog niet, maar met haar Instagram-foto's kan ze absoluut concurreren met de veel bekendere Puck Moonen. Kuijper heeft 113.000 'followers' en een snelle blik op haar pagina is een verklaring waarom zoveel mensen op die volgknop rammen.

Hoewel de 24-jarige wielrenster (of eigenlijk: veldrijdster) een verleden op het asfalt lijkt te hebben, is ze tegenwoordig vooral actief op de mountainbike. Ploeteren door de modder dus. In 2022 pakte ze nog goud tijdens de UCI MTB Eliminator World Cup in Duitsland. En in datzelfde jaar pakte ze prijzen in België en Turkije.

Wie hoopt Elodie op de fiets in Nederland te spotten heeft pech: de prachtige atlete woont tegenwoordig in België. Daar richt ze zich naast het fietsen een beetje op Instagram, TikTok en YouTube, zo stellen wij ons voor. Een fietsfoto hier, een gesponsord berichtje daar, een bikiniplaatje zus, een vakantiekiek zo. Je kent het wel.

Maar als het influencen niet goed uitpakt, en het fietsen wil ook niet meer, dan heeft ze ook nog wat om op terug te vallen. Elodie studeert namelijk ook nog psychologie. Een knappe verschijning met inhoud dus.

Entertainment
  • NL Beeld / Regiofotografie