Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Derksen zaagt BN'er bij de enkels af: 'Zo geil van zichzelf...'

'Lulletje lampekatoen!'

Derksen

In een interview met Playboy heeft 'gezondheidsgoeroe' Arie Boomsma zich behoorlijk negatief uitgelaten over VI en de kijkers van het programma. Derksen reageert in de uitzending op zijn collega BN'er en laat weinig heel van de christelijke spierbundel.

'Seksueel intimiderend, vrouwonvriendelijk en homofoob'

In Vandaag Inside citeert presentator Wilfred Genee enkele uitspraken van Boomsma. "Hij heeft het over ons", begint hij. "Het zijn geen mensen die ik ooit om advies zou vragen. Ze zijn op geen enkele wijze een autoriteit op het gebied van sport of gezondheid, waar ik me altijd over uitspreek. Maar ze geven wel een vrijbrief aan hun kijkers om ook iets te vinden."

Dan leest Genee een stukje voor waarin Boomsma los gaat op de VI-kijkers. "De helft van de mensen die naar dit programma kijkt is dezelfde groep als die op het schoolplein vroeger stond te kijken als iemand in elkaar werd geslagen of uitgelachen werd. Meelopers zijn het. En er zijn er ook wel een paar die echt rechts, onderbuikig, racistisch, seksueel intimiderend, vrouwonvriendelijk en homofoob denken. De ontevreden mopperaars in ons land. Maar ik wil verder niet reageren op dit programma."

Derksen vuurt terug

De studio lacht. "Kijk, ik onderscheid me van die kwal", zegt Johan dan, "dat ik niet in Grolloo hele dagen in een vieze sloot zit met alleen mijn hoofd boven water. Als 'ie ons klootzakken vindt, heeft hij het volste recht, maar als hij de helft van onze kijkers wegzet als domme engnekken... Dat zijn 500.000 mensen die hij zo even in een hoek zet. Lulletje lampenkatoen!"

Daarna stelt 'de Snor' dat Boomsma wel erg geil van zichzelf is. "Die laat zich door iedereen interviewen die hem maar aandacht wil geven.

Eerder mot

De twee lagen al eens eerder met elkaar in de clinch. In 2020 maakte Derksen een Zwarte Pieten-grap over Akwasi, waarna Boomsma adverteerders opriep om de stekker uit hun samenwerking met VI te trekken. Een trieste actie, volgens Johan, die de presentator vervolgens een 'klootzak' noemde tijdens een uitzending van Jinek.

"Weet je wat ik nog triester vind?", aldus Dersken destijds, "Dat hele grote merken hun oren laten hangen. Die waren in één keer weg, omdat Arie Nobody belt. Ik ga hier toch ook geen pleidooi houden: ga nooit meer naar de sportschool van Arie Boomsma. Dat is van hetzelfde niveau."

Entertainment
  • Vandaag Inside
  • NL Beeld / Proshots