Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Derksen over BN'er: 'Is dat nou een jongen of een meisje?'

'Het is een zij', klonk het aan tafel bij Vandaag Inside. 

Johan Derksen

De mannen van Vandaag Inside bespraken dinsdagavond wederom het Songfestival. Joost Klein zou hier dit jaar voor Nederland de show gaan stelen, maar kwam uiteindelijk helemaal niet het podium op tijdens de finale wegens diskwalificatie. Nikkie de Jager, die de punten namens Nederland zou uitdelen, trok zich wegens alle ophef rondom Klein terug.

Afgelopen zaterdag kwam Nikkie - na een overleg met AVROTROS - met het statement naar buiten waarin ze liet weten dat ze de puntentelling vanuit Leeuwarden aan zich voorbij liet gaan.

Ook de omroep zelf kwam met een bericht: "Nu AVROTROS niet langer onderdeel is van de finale van het Eurovisie Songfestival, voelen we ons niet geroepen om live punten uit te delen. In overleg met Nikkie de Jager, die vanavond als onze spokesperson zou optreden, hebben we besloten het dan ook niet te doen. Net als Nikkie hadden wij deze avond heel anders voorgesteld."

Johan Derksen

Volgens Derksen was het typisch dat juist Nikkie de Jager gevraagd werd om de puntentelling te doen. "Ik vond het weer opvallend, ze worden er ook allemaal bijgesleept. Dat meisje, of die jongen, ik weet niet precies wat het is, die moest ook weer de cijfers geven daarna", aldus De Snor.

René van der Gijp vroeg zich na deze uitleg af over wie Derksen het heeft: "Welke jongen?" Johan lijkt niet op haar naam te komen, dus springt Genee bij: "Nikkie Tutorials?" Waarop Johan reageerde: "Ja, Nikkie de Jager ja."

Albert Verlinde, die dinsdagavond te gast was bij de mannen aan tafel, reageerde op De Snor: "Die heeft het Songfestival gepresenteerd. Doe niet zo raar."

"Jongen, meisje, iets", zei Van der Gijp aan tafel. Albert Verlinde reageerde op die uitspraak en maakte heel duidelijk: "Het is een zij." Waarop Johan dan weer liet weten dat het hem een 'zorg' zou zijn. "Die wordt er dan weer bij gesleept. Als die niet gekund had, dan hadden ze een zwarte dame genomen, want die komt dan nog voor een blanke dame. Overal wordt rekening mee gehouden", aldus De Snor.

René geeft aan zijn collega wel te begrijpen: "Ze zijn er wel mee in de weer. Ik irriteer me daar niet aan, maar het lijkt me zelfs voor homoseksuelen en non-binaire en, omgebouwden mag je niet zeggen, maar hoe heet dat ook alweer? Transseksuelen. Voor hen lijkt me dit ook best wel een gedoe."

Entertainment
  • Vandaag Inside
  • NL Beeld / Patrick van Emst