Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Welke vloer past het beste bij jou?  

Je vloer is als het fundament van je thuis: het bepaalt niet alleen de esthetiek van je ruimte, maar ook de functionaliteit en het comfort.

Solza

Het kiezen van de juiste vloer kan een uitdagende opgave zijn, afgestemd op je levensstijl en de sfeer die je wilt creëren. Panorama.nl ging daarom in gesprek met Jorik van der Heide, een deskundige in het vak als directeur van Solza, een vooraanstaande vloerenwinkel. Dit interview biedt waardevolle inzichten in het proces van vloerselectie en werpt een helder licht op wat Solza te bieden heeft. Ontdek samen met ons de geheimen achter het kiezen van een nieuwe vloer en leer meer over de visie van Solza op het gebied van vloerontwerp en kwaliteit.

Wat is Solza

Solza is een toonaangevende vloerenwinkel die een schat aan expertise en ervaring biedt op het gebied van vloerontwerp en -installatie. Met een gepassioneerd team onder leiding van Jorik van der Heide, richt Solza zich op het leveren van hoogwaardige vloeroplossingen die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook voldoen aan de functionele behoeften van de klant. Hun assortiment omvat een breed scala aan vloermaterialen, van tijdloos hout en verfijnd laminaat tot duurzaam PVC, innovatieve tegelopties en bijvoorbeeld walvisgraat PVC. Wat Solza onderscheidt, is niet alleen de diversiteit van hun productaanbod, maar ook hun toewijding aan persoonlijke service en het begeleiden van klanten doorheen het hele proces, van het selecteren tot het installeren van de perfecte vloer

Hoe kan Solza helpen bij het vinden van de juiste vloer? 

Bij Solza draait alles om het begrijpen van onze klanten. We geloven sterk in een persoonlijke aanpak. Ons team staat klaar om te luisteren naar wat de klant zoekt, welke stijl ze nastreven, maar ook naar de praktische kant van het verhaal. We begeleiden hen door ons uitgebreide assortiment vloeren, waarbij we niet alleen focussen op het visuele aspect, maar ook op duurzaamheid, onderhoud en hoe de vloer in hun levensstijl past.” zo geeft Jorik van der Heide aan. “Hierbij zit ‘t hem in de combinatie van factoren. Ten eerste hebben we een breed scala aan hoogwaardige vloermaterialen, van klassieke houten vloeren tot eigentijdse tegels, waardoor we voor vrijwel elke smaak en behoefte iets kunnen bieden. Daarnaast ligt onze focus op duurzaamheid en kwaliteit. Onze vloeren zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook ontworpen om lang mee te gaan.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een nieuwe vloer?

Een nieuwe vloer kiezen is een belangrijke beslissing die veel aspecten omvat. Allereerst is het essentieel om te kijken naar de levensstijl en het gebruik van de ruimte. Een gezin met kinderen heeft bijvoorbeeld een andere vloer nodig dan iemand die een thuiskantoor inricht. Duurzaamheid, slijtvastheid en onderhoudsgemak zijn dan cruciale punten om te overwegen. Daarnaast is de stijl en esthetiek van de vloer belangrijk; het moet harmoniëren met de rest van het interieur. Kwaliteit is natuurlijk ook van groot belang. Een vloer moet niet alleen mooi zijn, maar ook lang meegaan. En laten we het budget niet vergeten: het vinden van een balans tussen kwaliteit en kosten is van groot belang bij het maken van de uiteindelijke keuze

Wat zijn de trends momenteel in de wereld van vloeren?  

Naast het walvisgraat PVC trekken ook vloerpatronen als Hongaarse punt vloeren steeds meer aandacht. Overigens betekent dit niet dat visgraat PVC vloeren hun charme en populariteit zijn verloren. Ook deze worden nog veel gekozen.

Wij merken dat mensen vaker op zoek gaan naar een alternatief voor visgraat vloer. Eén van deze alternatieven is bijvoorbeeld het walvisgraat PVC. Deze vloerstijl, ook bekend als "walvisgraat", lijkt sterk op het visgraatpatroon, maar met een iets grotere schaal. De planken worden in een vergelijkbaar patroon gelegd als visgraat, maar ze zijn over het algemeen breder en langer. Dit resulteert in een patroon dat meer open en minder druk oogt dan traditionele visgraatvloeren. De walvisgraat PVC-vloer creëert een eigentijdse en ruimtelijke uitstraling terwijl het toch de klassieke charme van het visgraatpatroon behoudt.