Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen gaat los op BN'er: 'Uitgekotst door de hele wereld'

Waar hij de ene helft van het voormalige duo een toffe peer vindt, kan hij de andere helft niet luchten of zien.

Johan Derksen

Derksen zaagt een BN'er bij de enkels af, is dat nog nieuws? Tijdens iedere VI-aflevering en in elk interview is er wel een kans dat de besnorde televisiepersoonlijkheid iets of iemand de maat neemt. De ene keer is dat een politicus - Derksen hield meerdere tirades over Kaag -, dan weer een voetballer en nog vaker een showbizz-figuur. In een item van Shownieuws was dat laatste het geval.

Van Derksen is het bekend dat hij fan is van Gerard Joling. Niet van zijn muziek, wel van zijn smerige grappen, uitgesproken meningen en flamboyante gastoptredens in Vandaag Inside. Maar van die andere zanger, Cornelis Willem Heuckeroth alias Gordon, moet Johan dan weer helemaal niks hebben.

'Uitgekotst'

Geer en Goor vormden jarenlang een zeer succesvol tv-koppel. Met programma's als Over de Vloer en Effe Geen Cent te Makken wisten ze miljoenen kijkers voor de buis te trekken, maar inmiddels is het duo al een tijdje uit elkaar. Er gonzen echter geruchten over een comeback, vooral nadat Gordons contract bij Talpa niet verlengd werd.

Maar zo'n hereniging moet Joling helemaal niet willen, laat Derksen weten. Het zou volgens hem vooral Gordon zijn die daar de vruchten van zou plukken. "Ze zijn natuurlijk samen heel vermakelijk en dat Gordon het wil, dat begrijp ik wel, want die is uitgekotst door de hele wereld."

Toch sluit hij niet uit dat Gerard zich laat overhalen, "maar dan doet hij het ordinair voor de poen", beredeneert 'De Snor'. "En dat kan een goede reden zijn als je heel hebberig bent, zoals ik."

'Iets te pittig'

Tijdens een radiointerview van vorige week liet Gerard zich nog snoeihard uit over zijn oud-collega Gordon. Die laatste zou tijdens de opnames van hun programma 'echt verslaafd' zijn geweest. Dat, plus Goors 'wispelturige karakter', maakte het volgens Gerard heel lastig om te werken met de zanger. Bovendien zijn de twee nooit 'echte vrienden geweest', zo liet Gerard weten.

Opvallend genoeg maakte Joling daarna zijn excuses via Instagram. Hij had zich naar eigen zeggen 'iets te pittig uitgelaten' in interviews. Dat vond hij 'niet aardig' van zichzelf. "Gordon en ik hebben altijd prachtige programma’s mogen maken", aldus Geer, "en misschien gaan wij dit in de toekomst wederom doen."

'Mister Maak Me Gek' laat de deur dus duidelijk op een kier staan.

Entertainment
  • Shownieuws, MediaCourant
  • NL Beeld / Patrick van Emst