Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tot 30 jaar cel veroordeelde moordenaar naar huis wegens 'slecht dieet in de gevangenis'

Dimitri Fricano (35) werd enkele jaren terug nog tot tientallen jaren cel veroordeeld. Nu mag hij naar huis omdat hij te dik is voor de bajes.

Moordenaar

Afbeelding boven ter illustratie

In 2017 stak de Italiaan Dimitri Fricano zijn vriendin 57 keer met een mes, met de dood tot gevolg. Het stel was op vakantie op het eiland Sardinië, maar kreeg ruzie omdat Fricano te veel zou hebben gekruimeld op hun hotelbed. Fricano's 25-jarige vriendin zou er volgens hem een probleem van hebben gemaakt en hem op zijn hoofd hebben geslagen, waarna er iets in hem knapte.

Twee jaar later, in 2019, werd de Italiaan veroordeeld tot 30 jaar brommen. In 2022 begon Fricano aan zijn straf, die vooruit was geschoven vanwege corona.

Te dik, dus naar huis

Volgens de Telegraaf was de moordenaar zo'n 117 kilo toen hij vorig jaar de gevangenis in ging. Inmiddels is hij gegroeid tot bijna 200 kilo. Het gevolg is dat de Italiaanse crimineel nu allerlei problemen ervaart. Zo zou hij zich moeilijk kunnen voortbewegen door de bajes en geen caloriearm voedsel krijgen van de bewakers. Terwijl hij dat wel nodig zou hebben om weer op een gezond gewicht te komen.

Fricano mag nu wegens medische redenen de gevangenis verlaten. Voorgoed, welteverstaan, aangezien de rechter heeft besloten dat de moordenaar de rest van zijn straf thuis mag uitzitten. Hij krijgt officieel huisarrest in de woning van zijn ouders. De Italiaan is volgens de rechtbank nou eenmaal 'geen match met het gevangenisregime'.

In een Italiaanse krant laat de vader van Dimitri's vermoorde vriendin weten dat hij kapot is van de beslissing van de rechtbank. "Het was alsof ik in het hart werd gestoken."

Bizar
  • The New York Post, de Telegraaf
  • Adobe Stock