Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit kan er gebeuren met je ballen als je vapet

Dat vapen niet goed is voor de luchtwegen, is inmiddels wel bewezen. Het roken van een vape kan echter ook invloed hebben op het zaakje van de man.

Vapen

Uit een Turks onderzoek blijkt dat vapen slecht is voor het gereedschap van de man. Het roken van een e-sigaret kan onder andere leiden tot het krimpen van de ballen, een lager libido en minder zaadcellen. Dat schrijft Metro.

Ratten

De onderzoekers kwamen hierachter door proeven te doen met ratten. De resultaten zijn daarom niet 100% betrouwbaar. Nu doen ze hetzelfde onderzoek, maar dan niet bij ratten maar bij mensen.

Wel kwamen Deense wetenschappers die een onderzoek uitvoerden op mensen tot dezelfde conclusie. Hieruit bleek dat mannen die dagelijks vapen minder zaadcellen hebben dan niet-vapers.

Vapen heeft nog steeds een beetje het imago dat het een gezonde vervanger is van roken. Alleen hebben nieuwe onderzoeken bewezen dat het niet zo is. Diverse artsen luiden nu dan ook de noodklok.

Diederik Gommers

Onder andere IC-arts Diederik Gommers, die bekend werd tijdens de coronapandemie, probeert via TikTok jongeren van het vapen af te houden. Ook andere mensen die zich verzetten tegen deze industrie proberen via dit platform jongeren op andere gedachten te brengen.

Wel is het zo dat sigaretten nog steeds schadelijker zijn voor de lichaamsdelen tussen de benen van de man. Dat was echter al een hele tijd algemeen bekend. Dat vapen ook schadelijk is, komt pas de laatste jaren aan het licht.

Lifestyle
  • Metro
  • Adobe Stock