Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nederlandse miljonair/YouTuber (31) veroordeeld na Lamborghini-crash: 'Reed 306 km/u'

Toen Rick van Stippent vorig jaar zijn peperdure Lamborghini crashte op de A28, kwamen hij en een vriend van hem met de schrik weg. Vandaag stond de miljonair voor de rechter.

Lamborghini

Van Stippent verloor in de lente van 2022 de macht over het stuur toen hij in zijn Lamborghini Aventador S over de A28 blies. Met een snelheid zo'n 306 kilometer per uur crashte hij tegen de vangrail. Wonder boven wonder kwamen hij en zijn bijrijder er zonder noemenswaardige verwondingen vanaf, waarschijnlijk dankzij de sterke 'cockpit' van de bolide.

Op het moment van de crash was Van Stippent onderweg naar het circuit in Assen, waar hij onderdeel zou zijn van een autoshow. Daar is hij logischerwijs nooit aangekomen. De auto, ter waarde van ruim een half miljoen euro, was total loss. Het bedrag dat de verzekering uitkeerde: 0 euro.

Rijontzegging, taakstraf, voorwaardelijke celstraf

Maar daar houdt de misère niet op voor Van Stippent. Vandaag legde de rechter hem een rijontzegging van anderhalf jaar op, waarvan een half jaar voorwaardelijk, plus 2 weken voorwaardelijke celstraf. Ook moet de miljonair 120 uur schoffelen - lees: taakstraf.

De rechtbank wil met de straffen 'een sterk signaal afgeven' dat dit soort rijgedrag niet gewenst is. Eerder zei de miljonair al 'enorm spijt' te hebben van die 'ene keer dat hij even het gaspedaal diep intrapte'. Volgens het OM en de rechter reed hij met meer dan 300 kilometer per uur over de A28.

Ondernemer en influencer

Rick van Stippent is eigenaar van Stipt Polish Point, een autobedrijf dat zich bezighoudt met spuitwerk, polijstwerk, poetswerk en auto's renoveren. Met zijn succesvolle onderneming werd de jonge Brabander al voor zijn dertigste miljonair. Het leverde hem bovendien de bijnaam 'de Autopoetskoning van Nederland' op.

Naast het runnen van een autobedrijf vlogt Van Stippent ook. In video's laat de miljonair alles zien rondom het reilen en zeilen van zijn onderneming. Zijn YouTube-kanaal heeft 157.000 volgers.

Nieuws
  • de Telegraaf
  • Adobe Stock