Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama's winnaar en verliezer van de week

Elke week maakt Panorama een 'winnaar en verliezer van de week' bekend. Deze week: vier ontsnapte gevangenen en de Lamborghini-'koper'. 

Ontsnapte gevangenen

De winnaars: vier ontsnapte gevangenen

Meestal moet er een briljant plan worden gesmeed om te kunnen ontsnappen uit de gevangenis, maar dat was voor vier Amerikaanse gevangenen helemaal niet nodig.

Tijdens hun recreatieuurtje maakten ze een gat onder een muur. Dat was volgens de gevangenis in de staat Louisiana slechts 20 centimeter groot, maar toch voldoende om te ontkomen. De eerste twee gedetineerden wachtten buiten de gevangenismuren op de intredende duisternis, de volgende dag deden de andere twee hetzelfde.

Niemand die de ontsnapping had opgemerkt, de gevangenis kwam pas achter de verdwijntruc na een telefoontje van een familielid van de veroordeelden. Deze blunder hadden ze waarschijnlijk liever onder de pet gehouden, maar nadat twee van de vier na enkele dagen nog steeds voortvluchtig waren, moest een signalement worden verspreid. Is het een idee om de rest van het terrein grondig te inspecteren op andere potentiële valkuilen?

De verliezer: de Lamborghini-'koper'

Vanaf het moment dat hij de Lamborghini Huracán te koop zag staan was hij verliefd, maar nu hij een proefrit had gemaakt, waren eventuele twijfels definitief verdwenen. De man leverde zijn Mercedes én BMW in en moest vervolgens nog 145.000 euro aftikken voor zijn tweedehands droomauto. Hij tekende een opdrachtformulier en gaf een ferme handdruk, maar vijf dagen later belde hij naar autobedrijf Du Parc uit Oisterwijk: hij zag toch af van de koop.

Dat kon, maar wel tegen de afgesproken voorwaarden: een schadevergoeding van 15 procent, oftewel ruim 35.000 euro. Maar volgens de man was van een overeenkomst nog helemaal geen sprake. En die handtekening dan? Die moet het bedrijf zelf hebben gezet, beweerde hij bij de rechtbank in Amsterdam. Maar ook een mondelinge overeenkomst is bindend, dus de man moet dokken. Plus de proceskosten, totale bonnetje: 42.000 euro. Duur proefritje!