Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zien: Maaike (advocaat) en Hanka (universitair docent) zijn nu wereldkampioen paaldansen

Een combinatie van intelligentie en lichamelijke skills.

Paaldansen

Maaike van Santvoort en Hanka Venselaar zijn dit sinds dit weekend wereldkampioen paaldansen. Beiden? Ja zeker. De Hollandse dames wonnen in Polen in de categorie 'Artistic Pole Doubles'. Een duo-prestatie dus.

De twee zijn in het dagelijks leven advocaat en universitair docent. Knappe koppen dus, die daarnaast ook nog eens verdomd aardig hun benen kunnen zwaaien terwijl ze in een metalen paal hangen.

'Ik ben gedreven'

"Ik werk overdag met mijn hoofd en zit stil", zegt Maaike in een interview met Omroep Brabant. "Met het sporten of het lesgeven in de studio zet ik de werkknop uit en ben ik lekker met mijn hele lichaam bezig."

Toch zijn er volgens haar ook overeenkomsten tussen paaldansen en haar werk. "Ik ben gedreven, gedisciplineerd en hou van structuur", aldus de kersverse wereldkampioen. Het zijn volgens haar skills die voor beide disciplines van pas komen.

Tijdens het WK gaf het duo een showtje met het thema 'tijd'. En die duurde exact 4 minuten. Een indrukwekkende 4 minuten, dat is zeker, aangezien Maaike en Hanka voor het eerst in hun leven goud pakten. De vorige keer dat ze meededen grepen ze net naast de eerste plaats en gingen ze met een zilveren plak naar huis. Dit jaar was het wel raak. Waarvoor hulde.

Sport
  • Omroep Brabant
  • Adobe Stock, Instagram