doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Bloed aan de paal: het bizarre verhaal rond een Hawaïaanse paaldanseres

Een paaldanseres uit Hawaï wordt verdacht van poging tot moord op haar Nederlandse man in een hotel. Hoe heeft het zover kunnen komen? En waar is deze Hawaïaanse schone Aziza ‘Almitra’ K. eigenlijk gebleven?
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Aziza K. woonde al jaren op Hawaï

Het is zondag 11 augustus 2019. In hotel Den Haag-Voorburg aan het Stationsplein druppelt een aantal gasten midden in de nacht binnen na een avondje uit. Het is rustig in het hotel, maar die rust wordt rond 02.30 uur flink verstoord als op de zevende etage een vrouw, die onder het bloed zit, door de gang rent en begint te gillen en te schreeuwen. “Help! Help!” galmt het door het hotel. De vrouw in paniek is de 40-jarige Aziza K., een paaldanseres uit Hawaï.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Een getuige, die een paar kamers verderop door het sleutelgat kijkt, ziet achter de bebloede Aziza K. een man aankomen met een mes in zijn hand. Dat is Aziza’s partner Ceryl van B. (32) uit Den Haag. Het valt de getuige meteen op dat er veel bloed op de gang ligt. Een ouder echtpaar is inmiddels op een andere kamer uit bed gesprongen en op het gegil afgekomen. Ze zien K. in de richting van hun kamer rennen en denken dat de man met het mes achter haar aanzit. Het lijkt op een scène uit een thriller.

Het echtpaar trekt de Hawaïaanse bij hen naar binnen, draait de deur op slot en belt 1-1-2. Terwijl ze wachten op de politie, vertelt de paaldanseres dat ze op haar hotelkamer heeft gevochten met haar man en dat het helemaal uit de hand is gelopen. Hij zou haar hebben geslagen en geprobeerd hebben te wurgen.

Wie is het slachtoffer?

Ceryl van B. is behoorlijk gewond en strompelt uiteindelijk naar de lift. Hij zakt onderweg naar beneden een paar keer in elkaar, maar weet toch de lobby te bereiken. Daar wordt hij opgevangen door de beveiliger en een hotelgast die ook op de herrie zijn afgekomen. Ze bellen meteen de politie en leggen de gewonde Van B. op een bankje in de centrale hal. Ceryl van B. zegt dat hij is neergestoken door zijn vrouw en dat zij hem wil vermoorden. Maar Aziza K. vertelt een heel ander verhaal aan het echtpaar, en later ook aan de politie. Wie is hier nou eigenlijk het slachtoffer?

De eerste agenten zijn vrij snel ter plaatse en ontfermen zich over Van B. die een aantal steek- en snijwonden heeft. Terwijl hij de agenten vertelt wat er volgens hem is gebeurd die nacht, raakt hij een paar keer bijna buiten bewustzijn, zo tekenen de agenten later op in een proces-verbaal. Inmiddels zijn toegesnelde collega’s naar de zevende verdieping gegaan, op zoek naar de vrouw. Vanwege hun eigen veiligheid dragen ze een schild en nemen ze een politiehond mee naar binnen. Ze hebben namelijk geen idee wat ze gaan aantreffen. Onderweg zien ze overal bloedvegen: op de trap, in de lift, op de muur en op de vloer. Er loopt een heel spoor over de zevende etage.

De politie controleert een aantal kamers en valt uiteindelijk de kamer van het echtpaar binnen waar ook Aziza K. op bed ligt te huilen. Daar wordt de 40-jarige vrouw uit Hawaï aangehouden. Haar man Van B. is inmiddels door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Daar wordt ook hij, terwijl hij op de operatietafel wacht op z’n behandeling, aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Beide verdachten hebben een totaal ander verhaal over wat er is gebeurd op hun hotelkamer. Maar hoe heeft het nou zover kunnen komen dat de liefde tussen de Nederlander en de erotisch danseres uit Hawaï zo is ontspoord?

Benieuwd naar wat er precies gebeurd is, en hoe dit zo heeft kunnen ontsporen? Je leest het in de Panorama van deze week, of via Blendle.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws