Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Waylon bedenkt straf voor klimaatactivisten: 'Dan zijn ze tenminste nog van nut'

Die asfaltplakkers op de A12 worden veel te veel met fluwelen handschoentjes aangepakt, vindt Waylon. Dat zegt de zanger in een interview met de Telegraaf.

Waylon

In gesprek met de krant zegt Willem Bijkerk, zoals de Hollandse country-ster echt heet, maar wat natuurlijk een stuk minder rock 'n roll klinkt, dat hij vroeger een rebel was. En dat hij nog steeds een 'badboy-imago' heeft.

Dat laatste heeft hij natuurlijk deels aan zichzelf te wijten. Enige tijd terug kwam de zanger onder vuur te liggen omdat hij was vreemdgegaan, terwijl vriendin Bibi met een zwangere pens thuiszat. Zijn buitenechtelijke avontuurtje werd aangewakkerd door 'demonen' aldus Waylon zelf. Maar lang niet iedereen geloofde zijn verhaal.

Snelwegplakkers

Kortom, Willem (43) is als veertigplusser dus nog steeds vrij rebels, al heeft hij daardoor niet direct sympathie voor organisaties als Extinction Rebellion (XR), waarvan de leden zich illegaal vastplakken aan de A12.

"Ik ga niet zeggen dat het zinloos is, maar er zijn ook gasten die een snelweg opklimmen en zodoende de openbare orde verstoren", aldus Waylon. "Dan schiet je volgens mij je doel voorbij."

Daarnaast vindt de zanger het onzin dat de straffen voor zulke illegale praktijken niet worden gehandhaafd. De actievoerders worden vaak opgepakt, in een bus gezet en een paar kilometer verderop weer gezellig gedropt. Zonder vervolging dus.

"Als je al die mensen nou eens 150 uur taakstraf geeft in verzorgingstehuizen", oppert Waylon, "dan zijn ze tenminste nog van nut. Misschien is het maar goed dat ik geen minister-president ben, want ik daarin zou een stuk rigoureuzer te werk gaan."

Goed, wat niet is kan nog komen natuurlijk. Wellicht maakt Willem in de toekomst alsnog de overstap naar de politiek en voor je het weet zitten we in Nederland opgescheept met kabinet Waylon-III. We sluiten het niet uit...

Entertainment
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / Patrick van Emst