Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Adolf Hitler verschijnt voor de wedstrijd op videoscherm in voetbalstadion

Om het publiek wat te entertainen voor de wedstrijd, organiseerde de club een quiz op de grote schermen in het stadion. De quizmaster had alleen over één vraag wat minder goed nagedacht.

Stadion

Het gebeurde in de Amerikaanse staat Michigan. Tijdens het afspelen van een triviant-achtige quiz op de schermen, verscheen de foto van de Duitse dictator met de vraag waar hij geboren was. De universiteit van Michigan verontschuldigde zich voor het voorval en heeft een medewerker geschorst.

Joodse gemeenschap

De universiteit laat weten dat het vooral voor de Joodse gemeenschap niet zo'n hele tactische vraag was. Volgens de vice-president en atletiekdirecteur, Alan Haller, wordt er dan ook contact opgenomen met deze gemeenschap. "Ze hebben momenteel al te maken met een toename van antisemitisme inclusief gewelddaden."

Door de situatie tussen Israël en Gaza is er sprake van een verhoogde spanning op de verschillende campussen. Daar helpt zo'n vraag over de Führer, schijnt, niet per se aan mee.

Volgens de universiteit maken ze altijd bij thuiswedstrijden gebruik van een YouTube-account The Quiz Channel. Zij maken de quizjes en krijgen nu behoorlijk wat stront over zich heen. De maker van The Quiz Channel, Floris van Pallandt, laat weten dat de inhoud van de quiz door de universiteit geoorloofd was. "De trivia-vraag die in het stadion werd getoond is een legitieme vraag, en het is absoluut noodzakelijk dat we de meer duistere facetten van de geschiedenis niet uit de weg gaan", aldus Pallandt. Maar of het zo verstandig was in een voetbalstadion... Daar heeft zélfs hij zijn twijfels over.

Bizar
  • CNN
  • Adobe Stock