Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Pier Eringa treedt terug als voorzitter RvC Ajax: 'Ik ben niet doof en blind'

Pier Eringa, de voorzitter van de RvC van Ajax, is opgestapt. Dat heeft Ajax woensdag in een persbericht laten weten.

Pier Eringa

Eringa zal ook terugtreden als lid van Raad van Commissarissen. Hij heeft zijn werkzaamheden voor de komende dagen aan iemand anders overgedragen. Officieel treedt hij per 2 oktober 2023 af.

Sven Mislintat

Er is dit seizoen veel kritiek op Eringa. Zo waren veel supporters niet tevreden met de aanstelling van Sven Mislintat als technisch directeur. Hij haalde voor meer dan 100 miljoen euro aan niet al te bekende spelers naar Ajax. Ook zou er bij sommige transfers sprake zijn van belangenverstrengeling bij de technisch directeur. Mislintat werd zondagavond ontslagen door de club.

Eringa zei maandagavond nog niet te willen opstappen in een interview met het Financieele Dagblad: "In de chaotische fase waarin we zitten is het belangrijk dat er bestuurlijke rust is en continuïteit. Wat los je op met het wegsturen van de RvC", daar is hij nu dus op teruggekomen.

Eringa heeft op de website van de club uit Amsterdam een korte toelichting gegeven: “Juist als het niet goed gaat, vind ik dat je er moet staan als toezichthouder. Maar ik ben niet doof voor de kritiek en niet blind voor de situatie waar Ajax zich nu in bevindt. Om die reden heb ik besloten om ruimte te maken voor een nieuwe voorzitter.” vertelt hij op de site. “Ik heb me hard ingezet voor de club. Ik blijf Ajax als fan volgen en wens dat de sportieve prestaties snel weer op het bij Ajax gewenste niveau komen”, besluit Eringa.

Gestaakt

De wedstrijd Ajax - Feyenoord werd zondagmiddag in de 55e minuut definitief gestaakt vanwege vuurwerk dat op het veld werd gegooid. De wedstrijd zal woensdagmiddag om 14:00 zonder publiek worden hervat. Op het moment van staken stond het 0-3 voor Feyenoord.

De fanatieke aanhang van Ajax, de F-Side, riep andere supporters op om woensdagmiddag naar de Johan Cruijf-arena te komen. Zij willen dat de volledige RVC opstapt. Naar aanleiding van deze berichten is de omgeving rondom het stadion uitgeroepen tot een veiligheidsrisicogebied.

Ajax staat momenteel met een schamele vijf punten uit vier wedstrijden op de 14e plaats in de Eredivisie.

Sport
  • Ajax, FC Update
  • NL Beeld / Regiofotografie