Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Gifmoordenaar' Yvon K. dood aangetroffen in eigen huis

Gifmoordverdachte Yvon K. is overleden. K. wordt er van verdacht de 65-jarige supermarkteigenaar Chris Grinwis uit Halsteren te hebben vermoord.

Wijn

Yvon K. (64) is maandagmorgen dood aangetroffen in haar huis. Dat bevestigen meerdere bronnen tegenover Omroep Brabant. Agenten en ambulancemedewerkers zijn het huis met een reanimatiekit binnengegaan. Niet veel later verlieten ze het huis weer.

K. wordt ervan verdacht de supermarkteigenaar Chris Grinwis te hebben vergiftigd. De rechter zou woensdag uitspraak doen in deze zaak. De officier van justitie eiste 19 jaar cel tegen Yvon.

De dood van Chris

Chris Grinwis was een vermogend man geworden omdat hij alles had verkocht. Dat had hij gedaan omdat zijn vrouw, Mia, dement werd.

Nadat Mia overleed kreeg Chris een relatie met Yvon. Grinwis betaalde alles voor haar en zij werd ook de enige erfgenaam. Maar de supermarkteigenaar overleed op 8 december 2020 plotseling. Hij bleek te zijn vergiftigd met pentobarbital. Op het wijnglas was zowel het DNA van Chris als het gif te vinden. Ook had hij yoghurt gegeten met hetzelfde goedje erin.

In het bloed van de 65-jarige man werd bovendien een hoge dosering zelfdodingsmiddel gevonden. Evenals antibraakmiddelen, pijnstillers en slaapmiddelen. Deze zouden door K. zijn besteld, maar zij verklaarde dit niet aan hem te hebben gegeven. Ze zou de middelen zelfs met tegenzin gekocht hebben, verklaarde K.

Toch had ze alle schijn tegen. Zo had Yvon K. op de dag van overlijden van Chris contact met iemand van haar wandelclub over zijn dood. Toch werd hij pas de volgende dag gevonden. Ook vertelde ze in de maand van de dood aan een vriendin dat de politie dacht dat ze iets in het glas van het slachtoffer had gedaan. Het gif op het wijnglas werd echter pas maanden later bekend bij de politie.

K. heeft in de rechtbank echter altijd volgehouden onschuldig te zijn. Ze beweerde dat ze het niet had gedaan: "Ik heb zelfs geen hulp bij zelfdoding gegeven of informatie daarover. Ik zou Chris nooit kwijt willen." verklaarde ze eerder.

Misdaad
  • Omroep Brabant
  • Adobe Stock
  • Omroep Brabant