Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Yvon K. zou haar partner hebben vergiftigd, het OM eist 19 jaar cel

Yvon K. wordt ervan verdacht haar partner te hebben vergiftigd met een zelfmoordmiddel. Gisteren kreeg de 64-jarige vrouw de strafeis van het Openbaar Ministerie te horen.

Vergif

Volgens het OM zou Yvon K. de 65-jarige Chris Grinwis uit Halsteren hebben vergiftigd om zijn erfenis te kunnen krijgen. Omroep Brabant meldt dat K. een vermogend man was. Hij had namelijk door de ziekte van zijn vrouw zijn supermarkt en nog een deel van zijn bezittingen verkocht.

Dementerende vrouw

De dementerende vrouw van Chris heette Mia en werd verzorgd door particuliere zorgdame Yvon K. Mia overleed uiteindelijk aan haar ziekte. In mei 2020, op de dag van haar uitvaart, kregen Yvon K. en de voormalig supermarkteigenaar een relatie met elkaar. In december 2020 overleed Chris. Vlak voor zijn overlijden werd K. de enige erfgename.

In het bloed van de 65-jarige man werd een hoge dosering zelfdodingsmiddel gevonden. Vermoedelijk zat het in zijn wijn en toetje. Ook werden er antibraakmiddelen, pijnstillers en slaapmiddelen gevonden. Deze zouden door Yvon K. zijn besteld, maar zij verklaarde dit niet aan hem te hebben gegeven. Ze zou de middelen zelfs met tegenzin gekocht hebben.

Motief

Volgens de officier van justitie was het geld van Chris het motief voor de moord op de voormalig supermarkteigenaar. Yvon K. had op de dag van overlijden contact met iemand van haar wandelclub over zijn dood. Toch werd Chris pas de volgende dag gevonden. Ook vertelde ze in de maand van de dood aan een vriendin dat de politie dacht dat ze iets in het glas van het slachtoffer had gedaan. Het gif op het wijnglas werd echter pas maanden later bekend bij de politie.

Volgens ex-partners van Yvon K. had de 65-jarige vrouw bovendien financiële problemen. Ondanks de verdachte omstandigheden ontkent K. elke betrokkenheid bij het overlijden van Chris Grinwis uit Halsteren. "Mijn leven is helemaal verwoest. Ik heb hem niet vermoord", aldus K. in de rechtbank. Ze verklaart dat ze juist heel erg verliefd op Chris was.

Het OM eist 19 jaar cel tegen K. Maandag gaat het proces verder.

Misdaad
  • Omroep Brabant
  • Adobe Stock