Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Overvallers zoon Peter Gillis worden zwaar gestraft door de rechtbank

De mannen die in 2021 een overval pleegden zijn vandaag veroordeeld door de rechtbank. De overvallers moeten heel wat jaren de gevangenis in.

overval

Dinsdagmiddag deed de rechtbank uitspraak in deze zaak. Uiteindelijk hebben ze vijf jaar cel opgelegd gekregen, schrijft RTL Boulevard. Dat is aanzienlijk lager dan de eis van het OM, zij eisten namelijk zes jaar. Omdat de overvallers al een jaar in voorarrest zaten, wordt dat gezien als onderdeel van hun straf.

Pepperspray

Mark Gillis - de zoon van Massa is Kassa-ster Peter Gillis - werd in de nacht van 7 november 2021 bruut overvallen bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Bij thuiskomst vliegt een drietal mannen de reality-ster aan. Ze spuiten pepperspray in zijn ogen en gebruiken een taser om hem op de grond te krijgen, waarna ze Gillis de woning in slepen en hem mishandelen.

De buit: een horloge, een paar armbanden, een zonnebril en een telefoon. Een schamele vangst, helemaal omdat het een geplande actie was van meerdere mannen, plus de gewelddadige wijze waarop ze te werk gaan.

Het lijkt er in ieder geval sterk op dat ze ervan uitgaan dat er heel wat te halen valt bij Gillis junior. In de periode erna pakt de politie vier mannen op. Twee van hen mogen de komende jaren in de gevangenis doorbrengen. Eén verdachte werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Dat gebeurde ook al in februari al bij een vierde verdachte die was aangehouden.

Misdaad
  • RTL Boulevard
  • Bewakingsbeelden Mark Gillis