Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama's winnaar en verliezer van de week

Elke week maakt Panorama een 'winnaar en verliezer van de week' bekend. Deze week: de Vlaardingse loodgieter en de beschoten overvaller. 

Vlaardingse loodgieter

De winnaar: de Vlaardingse loodgieter

Goed nieuws voor Ron van Uffelen, de Vlaardingse loodgieter die al langer dan een jaar wordt geterroriseerd met aanslagen op zijn woning en andere panden. Afgelopen week besloot de burgemeester van Vlaardingen om de sluiting van zijn woning niet te verlengen en mocht hij na vier maanden eindelijk zijn eigen huis weer in.

Andere veiligheidsmaatregelen, zoals het cameratoezicht en de extra politiesurveillanten rondom zijn woning, blijven wel van kracht. Wie er achter de aanslagen zit, is nog niet duidelijk. Het Openbaar Ministerie heeft een bedrag van 50.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de arrestatie van de opdrachtgever. Voor Van Uffelen is het te hopen dat degene die het op hem gemunt heeft snel wordt gepakt. Zodat hij ook echt rustig kan slapen als hij eindelijk weer in zijn eigen bedje ligt.

De verliezer: de beschoten overvaller

Criminelen die met hun volle verstand iets illegaals doen en vervolgens beginnen te janken omdat ze door de politie flink zijn toegetakeld; het heeft altijd iets treurigs. In dit geval gaat het over een van de daders die in 2021 betrokken was bij een overval met automatische vuurwapens op een waardetransport in Amsterdam-Noord.

Nadat hij samen met zijn medeovervallers door de politie werd achtervolgd en op laffe wijze een weiland bij Broek in vluchtte, werd hij niet alleen geraakt door een politiekogel, maar ook door een politiehond in zijn arm gebeten. Omdat het OM besloot om de betrokken agenten hiervoor niet te vervolgen, wendde hij zich tot de beklagkamer van het gerechtshof Amsterdam. Die trok de enig juiste conclusie. Dat het optreden van de politie gerechtvaardigd was.