Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Advocaat slachtoffers Thijs Römer reageert op statement Katja: 'Heel erg'

Thijs Römer domineert al wekenlang het nieuws. De acteur werd veroordeeld vanwege online zedendelicten met minderjarige meisjes. Hij kreeg een taakstraf van 240 uur opgelegd en drie maanden celstraf waarvan twee maanden voorwaardelijk. Dinsdag werd bekend dat zowel de acteur als het OM in hoger beroep gaan. Er wordt door de advocaat van de slachtoffers en de omgeving van Römer in de media gereageerd op de zaak.

Katja Schuurman

De ex van de acteur, Katja Schuurman, reageerde dinsdag op haar Instagram-pagina op de zaak. Ze geeft aan dat ze zich niet verplicht voelt om iets te zeggen, maar dat ze die behoefte wel heeft. Ze geeft onder ander aan dat ze een “diepe pijn” voelt door “een deel van het gedrag en een deel van de keuzes" van haar ex-man Thijs Römer.

Katja blijft wel altijd verbonden met de acteur, omdat ze samen een dochter hebben: “Als vader van mijn dochter zal ik hem nooit laten vallen.” Verder geeft ze aan gesprekken te voeren met hun dochter. En dat ze er alles aan zal doen om vader en dochter een “zo normaal en liefdevol mogelijke relatie” te laten hebben.

Eén van de slachtoffers is Nena Kruizenga. Zij heeft haar verhaal al meerdere keren gedaan in de media. Ook heeft Schuurman contact met haar gezocht. Nena laat weten dat Katja haar heeft laten weten dat hun dochter erg lijdt onder de beschuldigingen. Dit gesprek is niet van een leien dakje gegaan. Het heeft zelfs tot een conflict tussen beide dames geleid. Nena beweert dat de ex-vrouw van Römer haar heeft uitgenodigd om “te komen chillen in de sauna.” Dit wordt echter ontkend door de actrice.

De advocaat van de slachtoffers, Maartje Schaap, liet bij Humberto weten dat haar cliënten het “heel erg” vinden voor de familie en omgeving van de acteur: “Sterker nog, de slachtoffers hebben ook aangeboden om in gesprek te gaan met hen, dus ik kan mij dit statement van Katja ook heel goed voorstellen.”

Schaap geeft aan dat dit aanbod nog steeds staat. Ze kan zich ook voorstellen dat er een punt komt dat Katja afstand neemt van de zaak: "Zij wil dit hoogstwaarschijnlijk ook niet nog een keer helemaal opnieuw gaan meemaken.” vertelt de advocaat. “Ik kan me heel goed voorstellen dat zij nu ook zegt: ‘Alles in het belang van mijn dochter’, maar dat ze er absoluut niet op zit te wachten”, besluit de advocaat.

Entertainment
  • Instagram, Humberto
  • NL Beeld / Patrick van Emst