Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Monica Geuze openhartig over overval: 'Dan krijg je een pistool tegen je kop en kan je niks terugdoen'

Monica Geuze gaat samen met haar beste vriend Kaj Gorgels Europa door met een camper. Waar de twee in de vorige aflevering een pornovideo moesten regisseren, gaan ze deze keer de schietbaan op. Waar Monica eerst erg enthousiast is over de activiteit 'sportschieten', haalt het ook bepaalde emoties naar boven.

Monica Geuze

Het is niet de eerste keer dat Monica een wapen in handen heeft. Onderweg naar de schietbaan in Tsjechië vertelt de presentatrice aan Kaj dat ze het een tijdje geleden op Curaçao ook al heeft gedaan. Ook Kaj Gorgels heeft wel eens een wapen in handen gehad.

Gewapende overval

In 2017 werd de voormalig vlogger samen met haar ex-vriend Lars Veldwijk overvallen in Amsterdam. Wanneer het in de camper gaat over jezelf verdedigen in geval van nood, doet Monica een boekje open over deze gebeurtenis. "Ik ben wel eens gewapend overvallen", begint ze. "Dan krijg je een pistool tegen je kop en kan je niks terugdoen", gaat ze verder.

Kaj haakt in op het verhaal en vraagt Monica wat het voor invloed heeft gehad op haar leven. "Het heeft nog steeds dagelijks invloed op mij. Ik ben echt banger dan ooit", vertelt de presentatrice openhartig. "Als ik in m'n eentje thuis ben ofzo. Ik voel me echt vrij snel onveilig."

De overval vond plaats in een parkeergarage in Amsterdam. Niet geheel onlogisch dus dat Monica parkeergarages een periode heeft ontweken.

EMDR-therapie

Vlak na de overval heeft Geuze EMDR-therapie gehad. Deze speciale therapie heeft goed zijn werk gedaan volgens de presentatrice. Wanneer Monica moeder wordt van haar dochter komen de trauma's toch weer boven. "Toen had ik ineens mijn allerkostbaarste bezit en dacht ik: 'als dit zeg maar wordt afgenomen dan is het voor mij klaar.'"

De voormalig vlogger besloot wederom EMDR-therapie te gaan volgen. "Het werkte wel weer heel goed, maar ik heb nog steeds dat ik er dagelijks mee bezig ben", aldus Monica. "Ik heb het gewoon nog steeds. Als ik er nu weer over praat dan raak ik een beetje in paniek", vertelt ze verdrietig.

Monica vertelt dat het al een behoorlijke tijd geleden is, maar als ze heel erg schrikt kan ze altijd nog in tranen uitbarsten. "Dat vind ik heel erg stom, want ik vind het heel erg leuk om mensen te laten schrikken", lacht Geuze. Ze meldt er dan wel direct even bij dat het andersom geen optie is, want dan komt het trauma behoorlijk naar boven. "Dan denkt iedereen ook, dat is een beetje oneerlijk."

Entertainment
  • RTL Boulevard, Geuze & Gorgels
  • NL Beeld / Heukers Media