Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kindje (2) aangetroffen in Limburgs drugspand, vader blijkt drugscrimineel Mitchell L.

Een zeer trieste vondst in een Limburgs drugspand doet de wenkbrauwen fronsen. Naast materiaal om synthetische drugs te maken, xtc, coke en een vuurwapen, trof de politie ook een peuter aan in de woning in Tegelen. Dat schrijft de Telegraaf.

Drugspand

Afbeelding boven ter illustratie

Het pand werd ontdekt nadat omwonenden aan de bel trokken omdat er jerrycans buiten stonden. Toen agenten de boel kwamen onderzoeken, stuitten ze op een schuurtje waar spul lag om synthetische drugs te produceren. In de woning lag bovendien coke, een zak xtc, hasj en een vuurwapen. Als absoluut dieptepunt liep er ook een kindje van slechts twee jaar rond.

Beide ouders zijn gearresteerd en voorgeleid aan de rechter. Die besloot de moeder van het kind te laten gaan en het voorarrest van de vader te verlengen. De peuter is ondergebracht bij familie, aldus de Telegraaf.

Mitchell L.

De man in kwestie blijkt Mitchell L., een 33-jarige Nederlander, die al het nodige op zijn kerfstok heeft. L. heeft een tijd in Schotland gewoond en is daar in 2016 veroordeeld voor het produceren van harddrugs. De Nederlander had een voorraad van zo'n 6.7 miljoen euro aan zegels met psychedelische drugs in zijn bezit. De drugs werden online verhandeld vanuit een appartement in Greenock - in de buurt van Glasgow. Mitchell L. werd tot 6 jaar veroordeeld en vertrok na het uitzitten van zijn straf weer naar Nederland.

Hier staat hem nu een vergelijkbare zaak te wachten. Ook in de woning in Tegelen is xtc aangetroffen, evenals grondstoffen voor de productie van andere drugs en zegels met lsd.

Misdaad
  • Adobe Stock