Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen: 'Je hebt ook heel normale homo’s die daar niet mee koketteren'

De 'homoshow' begint hem te irriteren.

Johan Derksen

Johan Derksen is absoluut geen fan van het Songfestival meer. Het meest verbazingwekkende aan die uitspraak is misschien nog wel het woordje 'meer', wat suggereert dat hij ooit wel liefde had voor het evenement. Hoe dan ook, Johan heeft het een en ander meegekregen van het liedjesfestijn en één ding stond hem totaal niet aan: het hoge homogehalte.

Dat stelt 'De Snor' volgens de Mediacourant tijdens de Vandaag Inside-aflevering van maandag 13 mei. Onder anderen de Zwitserse artiest Nemo krijgt er flink van langs. Nemo won Eurovisie 2024 en zegt zelf non-binair te zijn. Tijdens de finale droeg hij een rokje, maar de zanger maakte daarmee geen indruk op Derksen. Sterker, hij komt over 'als een gek', stelt Johan. "Die weet niet of hij man of vrouw is."

'Normale homo'

Ook de Engelse en Spaanse acts wordt flink onder vuur genomen. Artiest Olly Alexander had een act waarbij een aantal mannen in boksoutfit suggestieve bewegingen maakten. De Spanjaarden hadden op hun beurt een tweetal mannen in strings op het podium getakeld.

Johan: "Bij de meeste landen zit een gekkie en het zijn altijd homofielen. Je kunt ervan zeggen wat je wil, maar ik vind het een homoshow en het begint me te irriteren. Je hebt ook heel normale homo’s die daar niet mee koketteren."

Verslaggever Aran Bade, aanwezig in de studio en door Johan bestempeld als 'een normale homo', wordt gevraagd wat hij er allemaal van vindt. Volgens Bade waren 'sommige bewegingen' niet nodig in de 'familieshow'.

Joost

Ondertussen is de storm rondom Joost Klein en het incident dat plaatsvond na de halve finale nog niet gaan liggen. Er gaan diverse verhalen rond over de gebeurtenissen, zonder dat iemand weet wat er nou precies gebeurd is; Joost zou hebben gedreigd, hij zou een camera kapot hebben geslagen, hij zou met opgeheven vuist naar op een medewerker zijn afgestapt.

Zweedse media stellen in ieder geval dat het politieonderzoek is afgerond, maar dat de bevindingen mogelijk pas begin juni aan het OM worden overgedragen. Justitie moet dan bepalen of de Nederlander vervolgd wordt.

Entertainment
  • Mediacourant
  • NL Beeld / Patrick van Emst