Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit is wat Thijs Römer vandaag ten laste wordt gelegd in de rechtbank

Thijs Römer moet vandaag in Assen voor de rechter verschijnen. De 44-jarige acteur wordt ervan verdacht aan minderjarige tienermeisjes om naaktfoto's te hebben gevraagd. Daarnaast zou hij zelf dickpicks hebben gestuurd naar de meisjes.

Thijs Römer

Het Algemeen Dagblad (AD) meldt dat Römer zich online 'seksueel grensoverschrijdend' zou hebben gedragen. De acteur wordt ervan verdacht dat hij in de periode tussen november 2015 tot en met november 2017 drie meisjes, met toen een leeftijd van 14, 15 en 16 jaar, te hebben verleid om bepaalde seksuele beelden van zichzelf op te sturen. De acteur vroeg niet alleen om beelden, hij stuurde ze mogelijk zelf ook. Römer zou hierbij mogelijk gebruik hebben gemaakt van zijn bekendheid. Vandaag moet hij zich voor de rechter verantwoorden.

Geen fysiek contact

Er worden de 44-jarige acteur drie dingen ten laste gelegd, namelijk: het bezit van de naaktbeelden van minderjarige slachtoffers, het vragen om deze naaktbeelden aan de meisjes en het random opsturen van dickpicks tijdens gesprekken met de slachtoffers. Het bezitten van naaktbeeld van minderjarigen wordt gezien als kinderporno.

Römer heeft geen fysiek contact gehad met één van de meisjes. Wel heeft een slachtoffer benoemd dat hij aan haar zou hebben gezeten, maar volgens Maartje Schaap, de advocaat die de slachtoffers bijstaat, is hier een verklaring voor. "Ze hebben met elkaar geknuffeld, want twee van de drie hebben hem ontmoet", zegt Schaap erover tegen het AD. "Dat knuffelen was niet strafbaar", vertelt ze verder.

Het OM maakte in november vorig jaar bekend Thijs Römer te willen vervolgen en zegt voldoende bewijs te hebben.

Entertainment
  • Algemeen Dagblad
  • NL Beeld / Arjo Frank