Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tarek S. krijgt 12 jaar cel voor 'gruweldaad in asielzoekerscentrum'

Het OM wilde dat Tarek S. tot 7 jaar veroordeeld zou worden, maar de rechter deed er nog een schepje bovenop.

Tarek S.

Asielzoeker Tarek S. is veroordeeld tot 12 jaar cel. Dit terwijl justitie in eerste instantie wilde dat de 43-jarige man 7 jaar opgelegd zou krijgen. De rechter vond de daad en de gevolgen ervan echter zó gruwelijk, dat hij nog eens 5 jaar bovenop de strafeis gooide. Dat schrijft het AD.

De horrordaad van Tarek

Zo'n acht jaar geleden kwam de Iraniër naar Nederland. Sindsdien zijn al zijn verzoeken voor een verblijfsvergunning afgewezen. De laatste keer dat S. te horen kreeg dat hij waarschijnlijk kan fluiten naar een permanent verblijf in Nederland, ging hij over tot een gruweldaad.

De plek des onheils: het Limburgse azc Sweikhuizen. Op donderdag 27 januari 2022 vertelden COA-medewerkers de 43-jarige Tarek dat hij zou worden overgeplaatst naar een locatie in Arnhem. "Ik schrok en was bang", verklaarde S. over zijn reactie op het slechte nieuws.

Echter ging die reactie veel verder dan boosheid en teleurstelling. Sterker, Tarek S. ging over tot een vreselijke daad, waarbij meerdere COA-medewerkers voor het leven getekend raakten. Diezelfde avond liep hij namelijk naar de keuken en warmde daar twee pannen zonnebloemolie en frituurvet op. Daarna liet hij expres het brandalarm afgaan, zodat er medewerkers op af zouden komen. En dat gebeurde.

De twee vrouwelijke COA-medewerkers werden vervolgens door Tarek S. overgoten met hete olie. Ze lagen weken op de IC en hebben onder meer brandwonden op het hoofd, de schouders en op andere plekken. Een van de medewerkers lag even in coma en de ander heeft weken op de IC doorgebracht - 23 procent van haar lichaam is verbrand. Hun levens zullen er nooit meer hetzelfde uitzien.

Tegen de politie zei Tarek S. later dat hij liever de gevangenis in ging dan weer terug naar zijn eigen land.

Misdaad
  • AD
  • Adobe Stock