Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

23-jarige man schiet 8 mensen dood in buitenwijk Chicago

Na een klopjacht en een vuurgevecht met de dader beroofde de 23-jarige Romeo Nance zichzelf van het leven in de staat Texas.

Police

Afgelopen zondag zijn er acht mensen doodgeschoten in Joliet, een buitenwijk van de Amerikaanse stad Chicago. Er volgde een klopjacht naar de vermoedelijke dader, Romeo Nance. Hij zou hebben rondgereden in een rode Toyota Camry en werd als vuurwapengevaarlijk beschouwd. Volgens de Amerikaanse politie was Nance een bekende van zeven van de acht slachtoffers die hij heeft gemaakt.

Slachtoffers

Het eerste slachtoffer dat werd aangetroffen door de politie was een 28-jarige man van Nigeriaanse afkomst. Bij deze schietpartij raakte een andere man (42) gewond. Het onderzoek naar de schietpartij leidde naar de Toyota Camry die geregistreerd stond op naam van Nance.

Bij het huis van de 23-jarige schutter werd door de politie een bloedspoor gevonden aan de overkant van de straat. In het huis waar het bloedspoor heen leidde troffen de Amerikaanse agenten twee doodgeschoten personen aan. In de woning van Romeo Nance werden nog eens vijf lichamen gevonden. Volgens de politie waren al deze zeven slachtoffers leden van dezelfde familie. Een mogelijk motief voor de moorden is nog onbekend.

Texas

Schutter Romeo Nance werd in de buurt van de plaats Natalia (Texas) aangetroffen. Na een vuurwapengevecht en poging tot arrestatie beroofde hij zich volgens NBC Chicago van het leven.

Bij de klopjacht werd de plaatselijke politie bijgestaan door de FBI. De moorden hebben een grote indruk achtergelaten. "Ik ben al 29 jaar politieagent, maar dit is vermoedelijk het ergste waar ik ooit mee te maken heb gehad", aldus politiechef William Evans.

Misdaad
  • NBC Chicago, AD, NOS
  • Adobe Stock