Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Inwoners Chicago trotseren kou voor legale wiet

CHICAGO (ANP) - Inwoners van de Amerikaanse staat Illinois konden op Nieuwjaarsdag voor het eerst legaal marihuana kopen voor recreatief gebruik. Veel gebruikers trotseerden de kou om van die nieuwe mogelijkheid gebruik te maken. Onder meer in Chicago stonden lange rijen voor de winkels die een vergunning hebben gekregen om cannabis en afgeleide producten te verkopen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"Ongelooflijk dat mensen al zo vroeg op pad gingen", zei inwoner Cal Marek, die een filmpje online zette van honderden wachtenden voor een cannabiswinkel in een buitenwijk van Chicago, tegen CNN. "Ik had verwacht dat mensen nog met een kater in bed zouden liggen." Ook andere inwoners maakten melding van grote drukte.

Een van de eerste klanten was vice-gouverneur Juliana Stratton, die een blik snoepjes kocht met een microdosis THC, de werkzame stof in cannabis. "Te lang zijn inwoners van Illinois, vooral zwart en bruin, aangepakt en gecriminaliseerd vanwege cannabisbezit", zei ze. "Het is niet alleen een nieuw jaar, het is een nieuw tijdperk."

Illinois is de elfde Amerikaanse staat waar cannabis nu helemaal legaal is. Wie 21 jaar of ouder is, mag 30 gram kopen en bij zich hebben. Mensen van buiten de staat mogen de helft van die hoeveelheid inslaan.